ENGIE România, al doilea cel mai mare furnizor local de gaze naturale pentru consumatorii casnici, și-a anunțat recent clienții că, din iunie 2025, aplicația mobilă MyENGIE va deveni singurul canal digital de notificare pentru transmiterea indexului de consum. Fiecare client trebuie să își instaleze până atunci aplicația mobilă și să activeze opțiunea de notificări din setările telefonului mobil, în secțiunea Notificări.
Oficialii ENGIE au transmis că doresc să se asigure că toți utilizatorii vor fi la curent cu perioadele de raportare, contribuind la o administrare corectă și eficientă a consumului de energie. Pe lângă notificări, contul de client MyENGIE oferă o serie de funcționalități menite să ofere un control total asupra consumului și plăților. În perioada de transmitere, clienții pot înregistra indexul autocitit în mod manual, tastând valorile în câmpul dedicat din meniul Index al aplicației.
Pentru utilizatorii de gaze naturale, explică furnizorul de energie, este suficient ca aceștia să scaneze contorul cu ajutorul camerei dispozitivului mobil, eliminând astfel eventualele erori de transcriere. ENGIE a mai explicat utilizatorilor că din secțiunea Facturi & Plăți, clienții pot efectua și plăți în mod flexibil, de la achitarea tuturor facturilor concomitent, la opțiunea de plăți multiple sau chiar plăți parțiale, în funcție de necesitățile fiecăruia. Mai mult, programarea serviciilor se poate realiza rapid și eficient, direct din contul de client.
Grupul Engie România deservește peste 2,3 milioane de clienți, operează o rețea de distribuție de 23.786 km, deține o capacitate de producție din surse regenerabile de 211 MW și are peste 4.400 de angajați.
Din 2005 până la finalul anului 2024, compania a realizat investiții în valoare de 1,743 miliarde de euro în România.
Grupul Engie Romania deţine şi operează 3 parcuri eoliene cu o capacitate totală de 178 MW, în judeţele Brăila, Constanţa şi Galaţi, precum şi 5 parcuri fotovoltaice, cu o capacitate instalată totală de 33 MW, în judeţele Arad, Buzău, Harghita şi Teleorman. În 2023, compania a luat decizia de investiţie şi a demarat construcţia unei centrale solare de tip greenfield în comuna Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, având o capacitate totală de 37,2 MWp.
Grupul de companii Engie Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producţie din surse regenerabile şi furnizare de energie electrică, precum şi soluţii verzi şi servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. Engie Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2,2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.255 km, deţin o capacitate de producţie din surse verzi de 211 MW şi au peste 4.300 de angajaţi. Grupul ENGIE Romania a realizat investiţii în valoare de 6,760 miliarde de lei din 2005 până la 31 decembrie 2023.