Avocatul apărării solicitase efectuarea unei noi expertize medico-legale, însă instanţa a respins solicitarea, admiţând doar reevaluarea celor deja efectuate, până la termenul următor. A fost respinsă, de asemenea, solicitarea privind audierea experţilor consilieri ai părţilor, completul de judecată considerând că aceştia şi-au exprimat deja opiniile asupra expertizelor în rapoartele scrise depuse la dosar.
Nouă LOVITURĂ pentru Cristian Cioacă. A fost CONDAMNAT pentru violarea corespondenţei
Apărarea a formulat şi alte cereri de noi probe, inclusiv de audiere a unor martori, instanţa urmând să se pronunţe asupra acestor solicitări la următorul termen, stabilit pentru data de 20 mai.
La termenul de marţi au fost audiaţi, în calitate de martori, un expert în medicină legală şi un specialist criminalist, cei doi fiind citaţi la Institutul Naţional de Medicină Legală şi respectiv la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice. Instanţa a considerat necesară audierea celor doi ‘pentru a da lămuriri în ceea ce priveşte concluziile formulate în rapoartele lor, lămuriri care sunt utile în cauză, inclusiv pentru analiza temeiniciei obiecţiilor formulate de părţi’.
Instanţa de apel a finalizat, încă din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. Au fost audiaţi, de asemenea, mama şi fratele Elodiei, Emilia şi Robert Ghinescu, în calitate de părţi civile, ei apreciind la cinci milioane de euro despăgubirile pe care i le solicită inculpatului.
Citeşte şi: Dezvăluiri INCREDIBILE. Cristian Cioacă se îmbogăţeşte de pe urma Elodiei. Ce a pus la cale poliţistul
Cristian Cioacă a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibaşi, după ce completul de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti a admis înlocuirea măsurii arestării preventive cu controlul judiciar, el reluându-şi activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.
Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.
Citeşte şi DOCUMENT OFICIAL: De ce a fost ELIBERAT Cristian Cioacă, deşi e suspectat de UCIDEREA ELODIEI
Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă s-a aflat în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 până pe 14 februarie 2014.