Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, modificarea legislativă se impunea deoarece, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin lege, având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite, scrie a1.ro.
Citeşte şi Sindicaliştii din sănătate, protest în faţa Ministerului Finanţelor
Astfel, în acest sens, art. 36 alin. (1) din OUG nr. 114/2018a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: „Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare”.
Scoaterea acestei indemnizaţii din plafonul de 30 la sută a fost una dintre revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar, astfel încât să nu le scadă veniturile.