Punctul de pensie creşte de la 1 septembrie cu 15%, la 1.265 lei, odată cu implementarea noii Legi a pensiilor, iar banii sunt prevăzuţi şi nu avem nicio sincopă în acest moment pentru această primă majorare, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.
„Anul acesta va fi o majorare a valorii punctului de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, în speţă 15%. În 2021 se va majora valoarea punctului de pensie până la suma de 1.875 de lei, iar între aceste perioade, în 2020, valoarea punctului de pensie va fi la 1.775 de lei”, a spus Marius Budăi.
El a precizat că odată cu intrarea în vigoare a noii Legi a pensiilor mai sunt de implementat şi alte sporuri, dar şi pensiile de agricultori.
„Noi mai avem în lege de implementat acel 25% pentru pensia de urmaş, acel 10% pentru documente care nu au fost luate în calcul, sporuri din anexa 5 la Legea 215, la anexa 263, acele sporuri care nu au avut caracter permanent şi nu au constituit contribuţie, cum este acordul global şi alte sporuri. Aceste lucruri trebuie făcute pas cu pas. Mai avem de introdus şi pensiile de agricultori a căror migrare va fi un pic mai dificilă”, a explicat ministrul Muncii.
De asemenea, acesta a declarat că pensiile speciale nu vor fi majorate, ci doar cele bazate pe contributivitate.
Salarii mai mari pentru angajaţii din Ministerul de Finanţe
Guvernul a aprobat, la începutul lui august, o crestere cu 15% a salariilor angajatilor din Ministerul de Finante, prin acordarea unui spor pentru conditii vatamatoare de lucru.
Majorarea a fost introdusa intr-o ordonanta de urgenta privind reforma in domeniul sanatatii, care a fost publicata in Monitorul Oficial.
UE va începe pe 1 septembrie alocarea fondurilor pentru calamităţile de anul trecut
Priemierul Viorica Dăncilă a declarat că Uniunea Europeană va începe la 1 septembrie să aloce fonduri pentru zonele calamitate anul trecut, regiunea de nord-est fiind singura din ţară care s-a încadrat în parametrii solicitaţi.
”Regiunea nord-est s-a încadrat în parametrii pentru accesarea fondurilor de solidaritate ale Uniunii Europene. La 1 septembrie, UE va începe să trimită fondurile pentru calamităţile din această regiune de anul trecut. Legat de calamităţile de anul acesta, am avut o discuţie cu ministrul Finanţelor Publice, încercăm să căutam cât mai multe soluţii. Am avut o proiecţie bugetară, dar nu ne-am aşteptat la calamităţi Trebuie să rezolvăm şi aceste lucruri, dar trebuie să facem o prioritizare, ca să răspundem tuturor regiunilor ţării”, a precizat Viorica Dăncilă.
Biroul Accidente Uşoare, funcţional pentru TOATE SECTOARELE Capitalei în Splaiul Unirii 113 de la 1 septembrie
Biroul Accidente Uşoare sectoarele 1 şi 6 din Calea Griviţei se mută, de la 1 septembrie, în Splaiul Unirii nr. 311, sector 3 (incinta Auto Cobălcescu). Tot în cadrul acestui sediu îşi desfăşoară activitatea şi Biroul Accidente Uşoare sectoarele 2, 3, 4 şi 5, astfel aici vor fi soluţionate toate accidentele de circulaţie în urma cărora au rezultat numai pagube materiale, produse în Capitală.
„Litoralul pentru toţi” începe de la 1 septembrie
Românii care mai au zile de concediu şi care vor să se relaxeze pe bani mai puţini o pot face de la 1 septembrie. Programul „Litoralul pentru toţi” începe la 1 septembrie, cu preţuri de la 50 la 140 de lei pe zi. Biletele se pot cumpăra şi cu vouchere de vacanţă. 49 de hoteluri s-au înscris în program.
Tarifele practicate în cadrul programului sunt mai mici cu până la 70% faţă de cele din vârf de sezon.