Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş a transmis o adresă în care le-a solicitat directorilor de şcoli ca începând cu acest an repartizarea elevilor în clasa pregătitoare să se facă în ordine alfabetică, fără posibilitatea părinţilor de a-şi alege învăţătoarea şi a învăţătoarei de a-şi alege clasa.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dolores Kiss, o învăţătoare cu experienţă de la Şcoala Gimnazială Eftimie Murgu din Lugoj, a criticat în termeni duri adresa Inspectoratului Şcolar Timiş.
„S-a dat ordin de la stăpânirea judeţeană ca toţi cei înscrişi la o şcoală să fie înşiraţi pe o listă comună, iar distribuirea lor pe clase paralele să se facă, în mod egal, în ordine alfabetică. Aşadar… la dracu’ cu toată construcţia de imagine la care ai pus osul, la dracu’ cu sentimentele părinţilor şi respectul faţă de aceştia. Copiii lor trebuiesc trataţi ca o turmă de oiţe fără identitate, fără personalitate, fără dreptul de a-şi alege «ciobanul»”, a mai spus Dolores Kiss, potrivit adevarul.ro.
Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu: Nu aş vrea ca elevilor de clasa a V-a să li se atribuie numele „generaţie de sacrificiu”
Şefa Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat că nu le-a transmis adresa directorilor de şcoli ca pe un ordin, ci ca pe o recomandare de care toţi directorii au ţinut cont.
„De câţiva ani încoace, este un scandal continuu, în a merge părinţii cu anumite preferinţe la anumite învăţătoare. De exemplu, în Timişoara sunt situaţii în care 70 de părinţi vor la aceeaşi învăţătoare. Nu este bine ca să ajungem să facem o ierarhie a pilelor. Mă întreb ce se întâmplă cu acel părinte care nu are nicio cunoştinţă? Este un părinte normal, nu merge în stânga, nu merge în dreapta, el întodeauna va fi la coada listei pentru că, pentru el, nu a vorbit nimeni. Şi atunci, când se selectează cei 25, cei care ar trebui să constituie o clasă, cu prioritate se aleg cei pentru cei care s-a vorbit cu cineva. Nu cred că este normal!”, şi-a justificat şefa ISJ gestul.
Pe de altă parte, Aura Danielescu, a mai declarat că nu este normal să ajungă părinţii să fie puşi în situaţia de a fugi de un anumit cadru didactic.