TikTok a trecut printr-o perioadă de incertitudine după ce o lege adoptată sub administraţia Biden, care impunea vânzarea platformei către un cumpărător american din motive de securitate naţională, a determinat suspendarea temporară a operaţiunilor.
Perplexity AI a depus o ofertă revizuită pentru fuziunea cu TikTok, propunând ca SUA să deţină până la 50% din noua companie, conform unui raport Associated Press, citat de TechCrunch.
Planul propus presupune crearea unei noi companii care să combine Perplexity AI, TikTok US, dar şi alţi investitori privaţi.
Statul american ar urma să primească pachetul de acţiuni după o ofertă publică iniţială de cel puţin 300 de milioane de dolari. Proprietarul actual al TikTok, compania chineză ByteDance, ar putea păstra, totuşi, o parte din acţiuni, conform sursei citate.
Propunerea vine ca răspuns la feedback-ul administraţiei Trump, care a cerut o restructurare pentru a asigura conformitatea TikTok cu legislaţia americană.
Recent, aplicaţia a fost temporar suspendată din cauza unui ordin care obliga ByteDance să o vândă sau să suporte interdicţia în SUA. Preşedintele Donald Trump a anunţat ulterior că va semna un ordin executiv pentru a extinde termenul de vânzare.
Un alt raport indică negocieri între Casa Albă şi Oracle, care gestionează deja infrastructura TikTok din SUA.
Întrebat despre acest subiect, Trump a declarat că a discutat cu „multe persoane” despre TikTok, dar nu în mod specific cu Oracle.
Meta testează introducerea reclamelor pe platforma Threads, care a depăşit 300 de milioane de utilizatori activi lunar
Meta Platforms va începe să testeze afişarea reclamelor pe platforma sa de socializare Threads, colaborând cu câteva branduri din SUA şi Japonia, a anunţat compania vineri, în timp ce aplicaţia a ajuns la peste 300 de milioane de utilizatori activi lunar, transmite Reuters.
În cadrul testării, care a început vineri, reclamele sub formă de imagini vor apărea în feed-ul principal al Threads, între postările utilizatorilor, pentru un procent mic de utilizatori, a precizat Meta într-o postare pe blog.
Gigantul social media a declarat că va monitoriza cu atenţie testul înainte de a extinde reclamele la scară largă, adăugând că firmele vor putea să-şi extindă campaniile publicitare existente pe Threads.
De asemenea, Meta va testa un filtru pentru inventarul de reclame, care, cu ajutorul inteligenţei artificiale, le va permite advertiserilor să controleze nivelul de sensibilitate al conţinutului organic lângă care apar reclamele lor.
Andreea Bostănică a ajuns de urgenţă la spital, pe perfuzii. Primele imagini cu regina TikTok-ului
”Lansarea reclamelor pe Threads la doar câteva săptămâni după schimbările în moderarea conţinutului la Meta va ridica semne de întrebare în rândul advertiserilor. Totuşi, volatilitatea de pe TikTok determină brandurile să caute alternative, iar Meta nu va rata ocazia de a integra Threads în mix,” a declarat Jasmine Enberg, analist principal la Emarketer.
Luna aceasta, Meta a renunţat la programul său de verificare a informaţiilor în SUA pentru Facebook, Instagram şi Threads, trei dintre cele mai mari platforme sociale din lume, cu peste 3 miliarde de utilizatori global.
Threads a fost lansată în iulie 2023 ca un competitor direct pentru X (fosta Twitter), într-o încercare de a atrage utilizatori de pe această platformă în timpul preluării sale haotice de către miliardarul Elon Musk.
Deşi Meta nu se aşteaptă ca Threads să devină ”un generator semnificativ de venituri în 2025”, conform CFO-ului Susan Li, într-o teleconferinţă din octombrie, compania intenţionează să investească până la 65 de miliarde de dolari anul acesta pentru extinderea infrastructurii sale AI.
CEO-ul Mark Zuckerberg a subliniat că aceste investiţii vizează consolidarea poziţiei Meta împotriva rivalilor OpenAI şi Google în cursa pentru dominarea tehnologiei.