Adrian Criţ, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), anunţă schimbări majore privind abonamentele STB pentru elevi şi studenţi.
„În viitor, ca urmarea a implicării municipalităţii şi a Ministerului de Transport vom implementa un abonament pe 12 luni pentru elevi şi studenţi, astfel încât să nu fie nevoiţi să se prezinte în fiecare lună”, a spus Adrian Criţ, conform Ziarul Financiar.
Directorul STB a amintit că anul 2011 a fost o „perioadă de răscruce” deoarece compania a renunţat la biletele de hârtie.
„Am început să folosim doar plăţi cu cardul eliberat de STB. Tot în acel an am dezvoltat parteneriate cu BCR şi BRD pentru utilizarea plăţii cu cardul bancar. În momentul de faţă avem 400 de vehicule unde se poate face plata online cu cardul şi de asemenea avem 130 de vehicule hibrid. În plus, practic pe 3 linii de tramvai putem folosi plata cu cardul.
Vânzările de titluri de călători în zona de online au crescut de circa 3 ori în ultimul an. Cu crescut atât vânzările prin aplicaţie, cât şi prin utilizarea plăţii prin SMS”, a mai precizat Criţ.
Citeşte şi: Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni
Numărul de tranzacţii cu cardul sau telefonul din mijloacele de transport în comun este în creştere într-un ritm foarte alert şi a ajuns, la nivel naţional, la 3,1 mil. plăţi în martie 2022, a precizat Dana Dima, vicepreşedinte executiv retail & private banking, Banca Comercială Română, potrivit ZF.
„Numărul de tranzacţii care se realizează astăzi în mijloacele de transport cu cardul, telefonul etc. creşte văzând cu ochii. În luna martie am înregistrat 3,1 mil. de tranzacţii cu cardul. Jumătate din acestea se întâmplă în Bucureşti şi jumătate la nivelul ţării, Clujul însemnând aproape jumătate din tranzacţiile din restul ţării.”
BCR a implementat în doar 4 ani în 18 oraşe din ţară soluţia de transport. E vorba despre oraşele mari – Bucureşti, Cluj, Iaşi -, dar şi despre oraşele de talie mai mică din perspectiva numărului de locuitori – Sibiu, Reşiţa, Baia-Mare, Arad, Sighişoara.
Citeşte şi: Inspectorii ANPC verifică autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele STB. Sănătatea oamenilor pusă în pericol