Cum arată școala din Danemarca gândită fără bănci pentru elevi pentru a le stimula creativitatea. Autoritățile au investit 12 milioane de euro pentru a revoluționa sistemul de învățământ

Sistemul de învățământ din Danemarca a dovedit în repetate rânduri că e foarte bine pus la punct. Autoritățile pun educația printre prioritățile principale și nu ezită să ia măsuri în mod constant care să sprijine elevii, studenții, profesorii.
Filip Stan
31 aug. 2021, 23:09
Cum arată școala din Danemarca gândită fără bănci pentru elevi pentru a le stimula creativitatea. Autoritățile au investit 12 milioane de euro pentru a revoluționa sistemul de învățământ

Sistemul de învățământ din Danemarca a dovedit în repetate rânduri că e foarte bine pus la punct. Autoritățile pun educația pe primul plan și nu ezită să ia măsuri în mod constant care să sprijine elevii, studenții, profesorii.

Cum spuneam, dezvoltarea sistemului educațional e o prioritate pentru danezi, motiv pentru care recent au deschis un nou tip de școală în orașul Varde care se concentrează pe stimularea creativității elevilor.

Școala „Frello” a devenit casă pentru 900 de elevi de pe 13 august. A fost gândită cu săli de clasă fără bănci. Unitatea de învățământ are, în schimb, săli de subiecte speciale pentru fiecare materie. “Elevii nu se vor îndoi niciodată despre sala în care trebuie să lucreze. Camerele sunt modelate concret după fiecare disciplină, individual”, a declarat directorul Morten Moeller Jensen pentru Euronews.

12 milioane de euro. Atât au investit autoritățile în școala care speră ei că va revoluționa învățământul din Danemarca.

“Ceea ce ne oferă această investiție este o școală sigură pentru viitor. Dacă am fi folosit 12 milioane de euro pe o școală existentă, am fi avut același conținut fără posibilitatea de a adăuga lucruri noi. Mai mult decât atât, este extrem de important să continuăm să privim cu 30-40 de ani în față, în loc de un singur ciclu electoral înainte. Ceva, cred că trebuie să experimentăm în sectorul public”, a spus primarul Erik Buhl.

 

Le Rosey, cea mai scumpă școală din lume, se află în Elveția. Copiii lui John Lennon, Diana Ross sau Rockefeller au studiat acolo. Taxa anuală e de 133 de mii de dolari

O altă școală ce pune accentul pe creativitatea copiilor, pe inteligența multiplă, pe talentele lor artistice, sportive, limbi străine, se află în Elveția. E vorba despre Institutul Le Rosey, cea mai scumpă școală din lume. Acolo au studiat și copiii celor mai mari celebrități. 133 de mii de dolari trebuie să scoată părinții din buzunar în fiecare an pentru ca cei mici să beneficieze de programe academice, sportive și artistice complexe.

Institutul Le Rosey este o școală – internat din Rolle, Elveția, fondată de Paul-Émile Carnal în 1880. Face parte din cele mai vechi instituții de învățământ de acest tip din Elveția și e una dintre cele mai costisitoare școli din lume.

Creativitatea e încurajată foarte mult la această școală și se pune foarte mult accent pe programe artistice și culturale. Tocmai de aceea, copii au posibilitatea să meargă des la spectacole de teatru, expoziții, festivaluri, concerte.

Sportul e, de asemenea, nelipsit din activitatea lor zilnică fiindcă reprezentanții școlii pun foarte mult accent pe o viață activă și sănătoasă.

Le Rosey oferă elevilor posibilitatea de a practica o mulțime de sporturi: în perioada primăverii și toamnei – fotbal, baschet, volei, navigație, canotaj, înot, schi nautic; în perioada iernii – schi, snowboard, hochei pe gheață, curling, snowshoeing.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce dobânzi au BCR, BRD, ING, Banca Transilvania sau Raiffeisen la creditul de nevoi personale. Perioada maximă în care trebuie să îl rambursezi
Capital.ro
Adevărul despre Călin Georgescu. Silviu Predoiu a dezvăluit totul: Am mai spus acest lucru
Playtech.ro
Ce trebuie să ai în torpedou pentru a evita amenzi de mii de lei. Mulţi şoferi ignoră regula
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Peripețiile unor interlopi din Moldova, în pelerinaj la Muntele Athos. „Se auzeau lupii, coioții”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Colosul din Ungaria a pus ochii pe un sector-cheie din România
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Anunț de ultimă oră pentru pensionari. Câți bani vei primi la pensie în funcție de data nașterii și stagiul complet de cotizare
Cancan.ro
Obiect din România, pus în sicriul Papei Francisc. Ce este, de fapt: 'Rămâne… până în ziua de apoi'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Document obligatoriu pentru persoanele cu vârste între 18 și 30 de ani. Se dă ordin de la UE
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Putin a cedat! Pacea de la Vatican dintre Zelenski și Trump a avut succes
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
CFR Călători îl primește și pe „Constantin Brâncuși“, a patra locomotivă modernizată de Softronic. Cum arăta înainte