ŞCOLI ÎNCHISE de luni. Cum vor fi recuperate orele, anunţul lui Sorin Cîmpeanu

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis.
Alina Costache
20 oct. 2021, 20:30
ŞCOLI ÎNCHISE de luni. Cum vor fi recuperate orele, anunţul lui Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat că nu va fi decisă prelungirea semestrului I, care ar trebui să se încheie pe 22 decembrie, sau a anului școlar în vară, înainte de revenirea din vacanța care începe pe 25 octombrie.

„Ne vom consulta cu elevii și profesorii. Există mai multe variante. Nu vom lua o decizie înainte de revenirea din vacanță”, a declarat mierucri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru HotNews.ro.

Klaus Iohannis a anunţat noile restricţii: „Până vă convingeţi să vă vaccinaţi, este nevoie şi vom impune restricţii. Masca devine obligatorie peste tot de luni. Circulaţia pe timp de noapte va fi interzisă pentru nevaccinaţi”

Potrivit structurii anului școlar 2021-2022, în perioada 25-31 octombrie, ar fi fost vacanță doar pentru elevii din învățământul primar și pentru copiii din grădinițe. În urma discuțiilor de la Cotroceni, s-a decis ca toți elevii să intre în vacanță pentru următoarele două săptămâni.

Klaus Iohannis anunţă ŞCOLI ÎNCHISE de luni. Elevii intră în vacanţă timp de două săptămâni

”Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a adăugat ministrul.

Acesta a precizat că vacanţa anunţată de preşedintele Klaus Iohannis nu se aplică afterschool-urilor: ”Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra activităţii afterschool-rilor, acestea fiind obligate să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. De asemenea, activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfăşurată în cadrul unei unităţi de învăţământ”.

Ministrul a precizat, referindu-se la şcolile private, că Legea educaţiei reglementează aplicabilitatea planurilor cadru de învăţământ şi pentru unităţile de învăţământ particular, similar cu cele de stat (cu excepţia celor care învaţă după curriculum-ul altor state/registru special).

”Există legătură între structura anului şcolar şi planurile cadru. Astfel, pentru unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform planurilor cadru de învăţământ aplicabile şcolilor de stat, structura anului şcolar este aceea stabilită prin ordinul de ministru. Unităţile de învăţământ particular care funcţionează conform curriculumului specific altui sistem educaţional (21 şcoli în România) au stabilită o structura diferită a anului şcolar”, a menţionat ministrul muncii.

Vacanța prelungită și prelungirea anului școlar, măsură luată și în anul școlar trecut

Amintim că soluția unei vacanțe prelungite pentru a fi redusă mobilitatea populației a fost luată și în anul școlar trecut.

Astfel, elevii au avut o vacanță de primăvară prelungită, din 2 aprilie până în 4 mai, iar anul școlar a fost la rândul său prelungit în vară, astfel că s-a luat vacanța de vară pe 25 iunie (este vorba de elevii care nu erau clasa a opta și a XII-a).

Când au elevii vacanță

Vacanțele elevilor și preșcolarilor sunt programate astfel:

Vacanță pentru învățământ preșcolar și primar: 25 – 31 octombrie 2021;
Vacanța de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022;
Vacanța de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022;
Vacanța de vară: 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri că, potrivit datelor existente la ora 10.00, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 17.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 423 decese din care 9 anterioare. Printre cei decedaţi, se află şi un adolsecent de 16 ani, din judeţul Ialomiţa, nevaccinat şi cu mai multe comorbidităţi. De asemenea, 480 de copii cu COVID-19 sunt internaţi în spital, 39 dintre ei fiind la ATI.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, după discuţia cu responsabili din domeniul sănătăţii şi cu premierul Florin Cîţu pe tema măsurilor de limitare a efectelor pandemiei, că s-a decis ca toţi elevii să intre în vacanţă două săptămâni, de luni, şi că tot de luni masca va deveni obligatorie peste tot.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!