Şcoli închise în Bucureşti. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţa, vineri, că 163 unităţi de învăţământ şi 4.757 de clase sau grupe funcţionează în sistem online. La nivel naţional, 32.100 de copii şi 8.290 angajaţi sunt confirmaţi cu coronavirus.
“Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiuni. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3.576 clase online, adică puțin peste 2%”, a precizat acesta.
Medicii de familie, revoltaţi că trebuie să elibereze adeverinţe pacienţilor ieşiţi din izolare după Covid: „Este încă o hârtie inutilă”
Şcoli închise în Bucureşti. Luni, alte două şcoli s-au închis în Bucureşti. Astfel, CMBSU a constatat suspendarea cursurilor cu prezența fizică, pentru Școala Gimnazială Barbu Delavrancea – Str. Matei Basarab nr. 28-30, sector 3, pentru perioada 04.02-10.02.2022.
De asemenea, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suspendarea cursurilor cu prezența fizică, pentru Școala Gimnazială Nr. 280 – Str. Serg. Gh. Donici nr. 4A, sector 5, pentru perioada 07.02 – 09.02.2022.
Directorii unităților de învățământ vor asigura punerea în aplicare a prevederilor hotărârii adoptate.
Unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu rămân deschise marţi, reprezentanţii ISJ afirmând că au fost anunţaţi că se va asigura încălzirea
Unităţile de învăţământ din municipiul Giurgiu continuă cursurile, marţi, cu prezenţa fizică a elevilor, reprezentanţii ISJ fiind anunţaţi că se va asigura încălzirea. Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, anunţase că administraţia locală nu are fonduri pentru a plăti în avans facturile la gazul necesar încălzirii şcolilor.
Elevii şi preşcolarii din municipiul Giurgiu vor merge, marţi, la şcoală, respectiv grădiniţă, după ce reprezentanţi ai Primăriei Giurgiu au anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean că va fi asigurată încălzirea unităţilor didactice, a declarat, luni după-amiază, pentru News.ro, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Adelina Sîrbu.
Într-o scrisoare deschisă postată pe Facebook şi adresată Guvernului, Ministerului Finanţelor şi parlamentarilor PNL şi PSD, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, anunţa că nu mai poate plăti agentul termic după ziua de marţi şi că, din lipsa banilor, livrarea agentului termic se va face de către furnizor doar către Spitalul Judeţean şi instituţii sociale. Primarul explica faptul că, în 2021, a plătit 5,5 milioane de lei pentru subvenţia la încălzire pentru tot sezonul rece, iar acum deja a alocat 16 milioane de lei pentru doar 2 luni.
În municipiul Giurgiu funcţionează 6 licee cu 4.079 elevi, 7 şcoli gimnaziale cu 4.058 elevi, 8 grădiniţe cu 1.239 preşcolari şi o şcoală postliceală sanitară publică, acestea având mai multe structuri, ceea ce presupune existenţa mai multor imobile în care se desfăşoară cursurile.