Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii, elevii stau acasă toată săptămâna

Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii. Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat codurile portocaliu şi galben, fiind aşteptate temperaturi extrem de scăzute şi ninsori în mai mult de jumătate de ţară. Primarul general al Capitalei a declarat marţi că elevii se întorc la cursuri săptămâna viitoare. 
Roxana Gagiu
27 feb. 2018, 09:52
Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii, elevii stau acasă toată săptămâna

Şcoli închise în Bucureşti din cauza vremii. Marţi şi miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, cursurile şcolare rămân suspendate integral în mai multe judeţe. În Capitală, elevii se vor întoarce la şcoală luni, săptămâna viitoare. 

„Am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise (grădiniţe, şcoli şi licee). Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu. Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală cu maşina încălzită a părinţilor. O să avem în continuare ger”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Edilul a precizat că familiile care nu au cu cine să îşi lase copiii pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, pentru a găsi „soluţii punctuale”.

La ora 12.00, primarul Gabriela Firea a convocat un comandament de iarnă cu toate autorităţile implicate în gestionarea administrativă a problemelor care intervin în perioada codului portocaliu.

Vezi şi: Coduri de VREME REA prelungite: Un nou val de GER şi NINSOARE peste sudul României

Marţi, 27 februarie, cursurile au fost suspendate în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţele Dolj, Constanţa, Giurgiu (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov şi Teleorman, dar şi în Capitală. Tot marţi, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 şcoli din mediul rural din judeţul Mehedinţi şi în 14 unităţi şcolare din judeţul Călăraşi.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Gerul va persista, în Bucureşti, până pe data de 2 martie, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, în timp ce noaptea temperatura va coborî până la minus 19 grade Celsius, posibil chiar mai scăzută la periferia oraşului, conform prognozei speciale pentru Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru perioada 27 februarie – 2 martie 2018.

În cursul zilei de marţi, temperatura maximă în Capitală va fi de minus 7 grade Celsius, iar intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de rece. Treptat, atât ninsoarea cât şi vântul vor diminua în intensitate. Stratul de zăpadă va mai creşte cu aproximativ 3 centimetri, iar rafalele vor mai atinge la începutul zilei 40 – 50 km/h, în scădere după-amiaza, spre 30 – 35 km/h, trecător spulberând zăpada.

Începând de marţi seara şi până miercuri dimineaţa, meteorologii avertizează că va fi ger, iar temperaturile minime vor atinge minus 12 – minus 10 grade Celsius. În a doua parte a intervalului, ninsoarea se va intensifica şi se va depune strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5 – 10 centimetri. Vântul va creşte treptat în intensitate şi va avea viteze la rafală dimineaţa de 40 – 50 km/h, spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea.

De asemenea, în perioada 28 februarie, ora 8:00 – 1 martie, ora 8:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la minus 15 şi minus 14 grade, mai scăzută până în jur de minus 18 grade la periferie. Maxima termică nu va depăşi minus 7 şi minus 6 grade Celsius.

„În cursul zilei va continua să ningă moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă, în general de 6 – 8 centimetri, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, când rafalele vor mai atinge 40 – 45 km/h, spulberând şi viscolind zăpadă. După-amiaza vântul va slabi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopţii. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20 – 35 centimetri”, arată prognoza emisă pentru Bucureşti.

Potrivit ANM, de joi dimineaţa, de la ora 8:00, până vineri, la ora 8:00, gerul va persista în cea mai mare parte a intervalului, maxima termică nu va depăşi minus 7 grade Celsius, iar noaptea temperatura va coborî până la minus 19 – minus 16 grade Celsius, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea pentru Capitală în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Marţi, în Capitală se circulă, în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic, existând totuşi străzi lăturalnice acoperite cu zăpadă pe care utilajele de deszăpezire nu au ajuns încă, precizează reprezentanţii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

„Nu avem intersecţii mari blocate. Nicio intersecţie nu e blocată. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineaţa. într-adevar e flux ridicat de trafic şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic. Străzile mai mici sunt un pic acoperite cu zăpadă, unde nu s-a intervenit, dar în rest, pe Magheru, Lascăr, Cantemir, şoseaua e la negru”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră.

Capitala se află, la ora transmiterii ştirii, sub atenţionare cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Când se încălzeşte vremea

Citeşte şi SCOLI INCHISE marţi şi miercuri: Judeţele unde nu se fac cursuri, anunţate de Ministerul Educaţiei UPDATE: Ce se întâmplă la Bucureşti

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Stațiunea celebră din România, goală înainte de Paște. Este prima dată în două decenii când se întâmplă asta
Capital.ro
Durere în România în Vinerea Mare! A murit azi un artist uriaș al țării. A făcut nemuritoare emoția umană
Playtech.ro
Amenda pe care o primesc românii care nu pot justifica banii cash. În Europa se dau sancţiuni uriaşe
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Originea raportului CIA privind soldați sovietici care ar fi fost prefăcuți în stană de piatră după întâlnirea cu un OZN
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Stațiunea din România, unde devii alt om. Natura oferă un spectacol unic
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Lumânarea de la Înviere nu se aruncă! Ce trebuie să facem cu lumânarea după ce trecem pragul casei
Cancan.ro
Cine este, de fapt, mama lui Rareș Ion? Femeia e șefă la stat și are un salariu uriaș
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a dat interzis în UE. România nu poate refuza. Ajutorul care trebuie să dispară din aprilie 2025
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
O studentă la Drept, din Timișoara, a căzut de la etaj după ce s-ar fi certat cu iubitul. Tânăra are 19 ani
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Meteo Paște 2025. ANM anunță cum va fi vremea în fiecare regiune din România
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai