SCOLI INCHISE în Bucureşti şi mai multe judeţe. Când se recuperează cursurile pierdute. Anunţ de la EDU.ro

SCOLI INCHISE în Bucureşti şi mai multe judeţe, anunţă Ministerul Educaţiei. 
Alina Costache
26 feb. 2018, 07:31
SCOLI INCHISE în Bucureşti şi mai multe judeţe. Când se recuperează cursurile pierdute. Anunţ de la EDU.ro

UPDATE comunicat edu.ro: Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Brăila, Călărași, Constanța,  Ialomița și Olt.

În același timp, suspendarea integrală a cursurilor a fost extinsă până joi, 1 martie, inclusiv, în județele Argeș și Dolj, respectiv până vineri, 2 martie, inclusiv, în Capitală, Ilfov și în județul Teleorman.

De asemenea, miercuri, 28 februarie, activitatea instructiv-educativă se va desfășura parțial în județele Giurgiu (toate unitățile de învățământ sunt închise, cu excepția a cinci grădinițe din municipiu), Tulcea (toate structurile de învățământ sunt închise, cu excepția grădinițelor din municipiu), Vaslui (2 școli au activitatea suspendată), Vâlcea (4 unități de învățământ au activitatea suspendată în data de 28 februarie, Liceul Lădești fiind închis în data de 1 martie) și Vrancea (7 structuri de învățământ din 3 unități cu personalitate juridică sunt închise).

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 27 februarie (oră de referință: 19:00), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

UPDATE: Şi şcolile din Ilfov se închid până luni.

UPDATE: Şcolile din Bucureşti rămân închise toată săptămâna, anunţă Firea

Şcolile, liceele şi grădiniţele din Bucureşti rămân închise toată săptămâna, anunţă marţi primarul Capitalei Gabriela Firea.

„Am studiat cu responsabilitate si împreună cu domnul prefect, cu toţi colegii noştri, am luat decizia ca toată săptămâna şcolile să fie închise. Trebuie să dăm dovadă de omenie şi să nu mai punem problema că nu avem unde lăsa copiii că sunt şcolile închise. Înţeleg dificultatea familiilor, dar în prmul rând cred că şcolile sunt pentru educaţie, nu pentru supraveghere şi îngrijire. Îi înţeleg pe părinţi, dar îi rog să găsească soluţii, să nu îi lase în viscol doar pentru a-i trimite undeva cât sunt ei la serviciu”, a declarat Gabriela Firea, la comandamentul organziat marţi la Primăria Capitalei.

Edilul a precizat că familiile care nu au cu cine să îşi lase copiii pot să apeleze la Direcţia Generală de Asistenţă Socială, pentru a găsi „soluţii punctuale”.

Unităţile de învăţământ din judeţul Argeş îşi suspendă cursurile până joi seară. Aproape 30 de unităţi şcolare vor asigura permanenţa

Autorităţile din Argeş au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, pţnă joi, din cauza viscolului care creează probleme pe drumuri. Aproape 30 de şcoli şi unităţi de învăţământ preşcolar vor asigura permanenţa, pentru copiii care nu au cu cine rămâne acasă.

„Ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, s-a hotărât suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ argeşene, începând de astăzi 27.02.2018, orele 14.00, până joi, 01.03.2018, orele 20.00” a anunţat, marţi după amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Părinţii care nu au posibilitatea de a-şi lăsa copiii acasă în siguranţă, sub supravegherea unui adult, pot să îi ducă la una dintre unităţile şcolare care vor asigura permanenţa pe perioada suspendării cursurilor.

La nivelul judeţului Argeş vor fi deschise 15 şcoli şi grădiniţe în municipiul Piteşti, trei grădiniţe cu program prelungit în Mioveni, o grădiniţă şi un liceu în Topoloveni, o şcoală şi o grădiniţă la Costeşti, o şcoală şi două grădiniţe în Curtea de Argeş, o şcoală şi o grădiniţă la Câmpulung, dar şi şcoala şi grădiniţa din Ştefăneşti.

ŞCOLI ÎNCHISE şi la Giurgiu

Autorităţile din judeţul Giurgiu au prelungit, marţi, măsura suspendării cursurilor în toate unităţile de învăţămâmt din acest judeţ, decizia fiind luată în contextul în care mai multe drumuri sunt închise din cauza viscolului iar zeci de persoane au rămas blocate pe tronsoanele impracticaile. Astfel, unităţile de învăţământ din întreg judeţul vor fi închise şi miercuri.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a  decis, marţi, prelungirea măsurii privind suspendarea cursurilor în grădiniţele şi şcolile din acest judeţ pentru ziua de miercuri. 

Decizia a fost luată în contextul în care, marţi după-amiază, patru drumuri naţionale, cinci drumuri judeţene şi un drum comunal de pe raza acestui judeţ sunt închise din cauza viscolului.

ŞCOLI ÎNCHISE Tulcea: Unităţile de învăţământ rămân închise şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit

Unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea rămân închise şi miercuri, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, judeţul fiind sub cod portocaliu de vreme extremă.

Autorităţile au decis, marţi, suspendarea cursurilor în judeţul Tulcea şi în ziua de 28 februarie, din cauza ninsorii şi a gerului. Excepţie vor face, aşa cum s-a întâmplat şi marţi, grădiniţile cu program prelungit care pot primi copiii.

ȘCOLILE VOR FI ÎNCHISE ȘI MIERCURI LA CONSTANȚA

Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință marți, 27 februarie a.c., a luat hotărârea ca orele să fie suspendate și miercuri, 28 februarie în toate instituțiile preuniversitare din județul Constanța. Inspectoratul Școlar Județean va informa fiecare instituție în parte cu decizia luată, după cum a confirmat informația și Gabriela Bucovală, inspector general. „Da, cursurile vor fi suspendate și mâine”, a spus Bucovală.


  • Galaţi: Cursuri suspendate în 17 unităţi de învăţământ din judeţ

Cursurile au fost suspendate în 17 unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi, cauza principală fiind accesul dificil al microbuzelor şcolare pe unele drumuri dintre sate, se arată într-un comunicat transmis marţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Potrivit sursei citate, au fost suspendate cursurile în unităţile şcolare din localităţile Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Buciumeni, Corni, Cuca, Cuza-Vodă, Drăguşeni, Nicoreşti, Poiana, Rădeşti, Slobozia Conachi, Smulţi şi Vârlezi.

„Cauza principală a imposibilităţi funcţionării unităţilor de învăţământ este accesul dificil al microbuzelor şcolare pe unele drumuri dintre sate, iar în funcţie de evoluţia vremii se va decide reluarea cursurilor sau prelungirea perioadei de suspendare a acestora”, se spune în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că o ambulanţă a rămas blocată pe DJ 242A în zona localităţii Slivna. Ambulanţa, care s-a împotmolit în sulurile de zăpadă, a fost deblocată cu ajutorul unui utilaj de deszăpezire.

SCOLI INCHISE. Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), marți, 27 februarie, și miercuri, 28 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare sunt suspendate integral în județele Brăila și Olt.

De asemenea, marți, 27 februarie, cursurile sunt suspendate în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Dolj, Constanța, Giurgiu (cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu), Ilfov și Teleorman, dar și în Capitală. Tot marți, 27 februarie, nu se va organiza activitate didactică în 17 școli din mediul rural din județul Mehedinți și în 14 unități școlare din județul Călărași. 

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene/ISMB, în cursul zilei de astăzi, 26 februarie (oră de referință: 15:30), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

SCOLI INCHISE. Luni, 26 februarie, și marți, 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, cursurile școlare vor fi suspendate integral în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală.

În județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În municipiul și în județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

Informațiile au fost comunicate de inspectoratele școlare județene, respectiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență.

Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei și al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare. În cazurile de față, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învățământ cu aprobarea inspectoratelor școlare județene, respectiv a Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

SCOLI INCHISE BUCURESTI, anunţ de la Inspectorat

„Având în vedere avertizarea meteorologică emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie, privind codul portocaliu de temperaturi foarte scăzute, conducerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului anunţă supendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ preuniversitar (preşcolar, gimnazial şi liceal) din municipiul Bucureşti, pentru zilele de 26 şi 27 februarie 2018. Această decizie a fost luată în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă de la nivelul Municipiului Bucureşti, ce s-a desfăşurat astăzi 25.02.2018, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucuresti a solicitat directorilor unităţilor de învăţământ să asigure, prin personalul de specialitate, buna funcţionare a instalaţiilor de încălzire, alimentare cu apă şi energie electrică, deszăpezirea şi deblocarea căilor de acces din incinta şcolilor”.

SCOLI INCHISE  Teleorman: Cursurile din toate unităţile de învăţământ, suspendate luni după-amiază şi marţi: mai multe sectoare de drum sunt închise. 

Autorităţile din judeţul Teleorman au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, începând de luni, ora 12.00, dar şi pentru ziua de marţi. Decizia a fost luată după pe mai mute tronsoane de drum s-au înregistrate probleme din cauza zăpezii viscolite.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a decis, luni dimineaţă, suspendarea cursurilor în toate şcolile şi grădiniţele din judeţ, începând de luni, ora 12.00. şi marţi. 

Luni diminaţă, mai multe tronsoane de drum sunt blocate din cauza viscolului în judeţul Teleorman. Astfel, sunt închise temporar DN 65A Turnu Măgurele – Roşiorii de Vede, DN 51 Zimnicea – Izvoarele, DM 51 A Zimnicea- Piatra, precum şi patru drumuri judeţene.

Un număr de 53 de utilaje de deszăpezire acţionează pe drumurile naţionale, unde împrăştie aproximativ 2.000 de tone de sare, în timp ce pe drumurile judeţene acţionează 49 de mijlocale de deszăpezire.

SCOLI INCHISE la Brăila şi miercuri

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, întrunit luni în şedinţă extraordinară, a decis suspendarea cursurilor în toate şcolile din municipiu şi judeţ în zilele de marţi şi miercuri, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ştefan Stoian.

Decizia a fost luată având în vedere fenomenele meteorologice prognozate, respectiv Cod Galben în intervalul 25 februarie, ora 3,00 – 1 martie, ora 10,00, când sunt anunţate intensificări ale vântului în partea de sud-est a ţării, rafale ale vântului ce vor atinge 65 km/h şi Cod Portocaliu începând cu 26 februarie, ora 3,00 – 1 martie, ora 10,00, când valul de frig se va intensifica, iar gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade Celsius, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade Celsius, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

SCOLI INCHISE Olt: Cursurile în învăţământul preuniversitar, suspendate pe durata avertizării Cod portocaliu

Cursurile în învăţământul preunivesitar din judeţul Olt au fost suspendate începând de luni după-amiaza şi până miercuri inclusiv, pe durata avertizării meteo Cod portocaliu, informează un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, decizia de suspendare a cursurilor în perioada 26-28 februarie a fost luată luni, de inspectorul şcolar general al judeţului, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al ISJ Olt.

Luni dimineaţa unităţile şcolare au fost deschise, iar cursurile au fost suspendate pentru elevii care învaţă după-amiaza, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi negative şi viscol.

„Având în vedere situaţia creată datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile ce s-au manifestat la nivelul judeţului Olt ce s-au manifestat începând cu data de 25 februarie 2018 (cod galben urmat de cod portocaliu şi temperaturi foarte scăzute), precum şi previziunile meteorologice nefavorabile pentru perioada următoare, care vizează întreaga rază teritorială a judeţului Olt, cu aprobarea Consiliului de administraţie, prin decizia nr. 81 emisă de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt s-a dispus suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt pentru zilele de luni, 26.02.2018, începând cu ora 13.00, marţi 27.02.2018 şi miercuri 28.02.2018”, se arată în comunicatul ISJ Olt.

SCOLI INCHISE la Constanţa şi marţi

Din cauza viscolului, în judeţul Olt, începând de luni de la prânz opt tronsoane de drum judeţean au fost închise pentru deszăpezire. 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, în urmă cu puţin timp, că unităţile de învăţământ din tot judeţul Constanţa rămân închise şi mâine.

Decizia a fost luată în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ţinându-se cont de vremea rea prognozată de meteorologi şi pentru această noapte, dar şi prima jumătate a zilei de mâine.

UPDATE – Cursurile vor fi suspendate marţi şi miercuri în judeţul Ialomiţa

Cursurile vor fi suspendate marţi şi miercuri, din cauza viscolului, şi în judeţul Ialomiţa, a stabilit, luni seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteorologice extreme de pe teritoriul judeţului Ialomiţa, şi în urma consultării cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, s-a luat măsura suspendării cursurilor în zilele de marţi, 27 şi miercuri 28 februarie”, au anunţat, luni seară, autorităţile judeţene.

UPDATE – Şcolile vor fi închise marţi şi în judeţul Buzău

Cursurile vor fi suspendate, marţi, din cauza viscolului, şi în judeţul Buzău, a stabilit, luni seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

„Având în vedere evoluţia fenomenelor meteo de luni, precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău s-a întrunit luni seară în şedinţă extraordinară şi a decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău în data de 27 februarie”, au anunţat autorităţile judeţene.

Şcolile rămân închise şi marţi în Bucureşti şi în judeţele Dolj, Constanţa, Tulcea, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman, în timp ce în Brăila şi Olt cursurile sunt suspendate atât marţi, cât şi miercuri. În judeţele Călăraşi şi Mehedinţi marţi vor fi închise doar anumite şcoli.


Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'