ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă

În cazul în care situaţia epidemiologică nu se îmbunătăţeşte, elevii nu se vor întoarce fizic la şcoală după vacanţa de două săptămâni.
Filip Stan
29 oct. 2021, 14:31
ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă

ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. O variantă probabilă, luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie, este educația online, au declarat surse din Ministerul Educației pentru Educație Privată. Potrivit surselor citate, acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Încă un an pierdut pentru elevi! “Vacanța” de două săptămâni se va prelungi pe termen nedeterminat cu școala online! Cum s-a ajuns de la “școlile se închid ultimele” la iluzia că școala online poate suplini educația formală din clase

Pentru moment, singura certitudine avansată oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie. Această prognoză a fost anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Educație Privată.

„Ipoteza de baza a Ministerului Educaitie este aceea de revenire cu prezenta fizica pe 8 noiembrie. Insa depindem de situatia epidemiologica. Am anuntat ca vom anunta pe 5 noiembrie. Vom vedea daca autoritatile sanitare ne vor permite acest lucru (prezenta fizica – n.r.). Daca nu, oricum scoala se va relua pe 8 noiembrie. Printre ipotezele de lucru avansate spre exemplu de Consiul National al Elevilor este aceea a descentralizarii”, a declarat Cîmpeanu şi la hotnews.ro.

Declarația acordată de Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată: Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții.

Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice vor avea acces la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie. Aceasta este modalitatea avansată de minister pentru recuperarea celor două săptămâni de școală din vacanța introdusă în perioada 25 octombrie-5 noiembrie.

În privința modului în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

Mai multe asociaţii ale părinţilor şi elevilor au depus, miercuri, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe tema vacanţei elevilor din unităţile de stat, în condiţiile în care cei de la privat pot face ore online. Sunt vizate instituţiile conduse de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful CNSU, Raed Arafat şi premierul interimar Florin Cîţu.

Organizaţiile solicită autorităţilor ca vineri, 29 octombrie, la şedinta CNSU să anuleze vacanţa forţată din sistemul public de învăţământ iar de luni, 1 noiembrie şcolile care pot desfaşura orele online să îşi reia cursurile în acest format.

Cîmpeanu: Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din mediul rural, unde internetul nu permite desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online.

Sorin Cîmpeanu recunoaște că școala online este un dezastru după ce i-a picat internetul la o conferință! „Apropo de cei care spun ca este foarte ușor de predat online!”

Potrivit ministrului Educaţiei, predarea online are o serie de „limitări”, el arătând că pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor pe internet este nevoie de: conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiţi să predea online, conţinut digital, platforme securizate şi dedicate de evaluare.

Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de 70%, din care 66,5% în preuniversitar și mai mare în universitar, a anunțat ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. Sorin Cîmpeanu a spus că datele sunt obținute în urma unei interogări în sistem, la nivelul școlilor și al inspectoratelor școlare.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
S-au majorat ajutoarele sociale. Câți bani de la stat poate lua o familie cu doi copii
Capital.ro
Dezvăluirea care îl demolează pe Băsescu. România n-a știut nimic: I-am cerut, dar...
Playtech.ro
Dani Oțil pregătește marea mutare! Face sacrificiul pentru familie, Gabriela a spus tot: „Suntem în negocieri”
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Misterul Mihaelei Tatu. De ce nu s-a mai recăsătorit
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România își plânge cel mai iubit actor. A fost un monument al scenei și ecranului. Îl vom păstra veșnic în inimi
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Președintele care va împărți România în două. Ce spune cel mai nou sondaj
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns