ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă

În cazul în care situaţia epidemiologică nu se îmbunătăţeşte, elevii nu se vor întoarce fizic la şcoală după vacanţa de două săptămâni.
Filip Stan
29 oct. 2021, 14:31
ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. Elevii vor face cursuri online după vacanţă

ŞCOLI ÎNCHISE şi după 8 noiembrie. O variantă probabilă, luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie, este educația online, au declarat surse din Ministerul Educației pentru Educație Privată. Potrivit surselor citate, acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Încă un an pierdut pentru elevi! “Vacanța” de două săptămâni se va prelungi pe termen nedeterminat cu școala online! Cum s-a ajuns de la “școlile se închid ultimele” la iluzia că școala online poate suplini educația formală din clase

Pentru moment, singura certitudine avansată oficial de minister este revenirea în bănci a elevilor de gimnaziu și liceu pe 3 ianuarie, iar a celor din ciclul primar și cel preșcolar pe 10 ianuarie. Această prognoză a fost anunțată de ministrul Sorin Cîmpeanu, într-o declarație acordată în exclusivitate pentru Educație Privată.

„Ipoteza de baza a Ministerului Educaitie este aceea de revenire cu prezenta fizica pe 8 noiembrie. Insa depindem de situatia epidemiologica. Am anuntat ca vom anunta pe 5 noiembrie. Vom vedea daca autoritatile sanitare ne vor permite acest lucru (prezenta fizica – n.r.). Daca nu, oricum scoala se va relua pe 8 noiembrie. Printre ipotezele de lucru avansate spre exemplu de Consiul National al Elevilor este aceea a descentralizarii”, a declarat Cîmpeanu şi la hotnews.ro.

Declarația acordată de Sorin Cîmpeanu pentru Educație Privată: Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public. Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții.

Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă.

Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunță că elevii de gimnaziu și liceu din școlile publice vor avea acces la școală cu prezență fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar și preșcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie. Aceasta este modalitatea avansată de minister pentru recuperarea celor două săptămâni de școală din vacanța introdusă în perioada 25 octombrie-5 noiembrie.

În privința modului în care școala va continua după 8 noiembrie, ministrul spune că decizia va fi anunțată pe 5 noiembrie, când va fi și reglementată printr-un ordin de ministru.

Mai multe asociaţii ale părinţilor şi elevilor au depus, miercuri, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe tema vacanţei elevilor din unităţile de stat, în condiţiile în care cei de la privat pot face ore online. Sunt vizate instituţiile conduse de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful CNSU, Raed Arafat şi premierul interimar Florin Cîţu.

Organizaţiile solicită autorităţilor ca vineri, 29 octombrie, la şedinta CNSU să anuleze vacanţa forţată din sistemul public de învăţământ iar de luni, 1 noiembrie şcolile care pot desfaşura orele online să îşi reia cursurile în acest format.

Cîmpeanu: Avem doar unu din cinci profesori care s-au format pentru predarea online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că doar unu din cinci profesori este pregătit pentru predarea online şi că aproximativ un milion de elevi din România învaţă în şcoli din mediul rural, unde internetul nu permite desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor online.

Sorin Cîmpeanu recunoaște că școala online este un dezastru după ce i-a picat internetul la o conferință! „Apropo de cei care spun ca este foarte ușor de predat online!”

Potrivit ministrului Educaţiei, predarea online are o serie de „limitări”, el arătând că pentru desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor pe internet este nevoie de: conectivitate generalizată, echipamente, profesori pregătiţi să predea online, conţinut digital, platforme securizate şi dedicate de evaluare.

Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de 70%, din care 66,5% în preuniversitar și mai mare în universitar, a anunțat ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. Sorin Cîmpeanu a spus că datele sunt obținute în urma unei interogări în sistem, la nivelul școlilor și al inspectoratelor școlare.

DailyBusiness
Senatul a dat undă verde. Medicamentele care DEVIN droguri periculoase
Spynews
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Bzi.ro
Ce religie are Gabriela Cristea: Vedeta vrea să fie incinerată!
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care au o șansă unică până în decembrie. Trei nativi pot da de bani și de noroc
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de circulație
Playtech.ro
Ramona Olaru se mută într-un apartament de 300.000 de euro. A investit o avere în noua locuință
DailyBusiness
Programul Family Start oferă cel mai avantajos credit de pe piață
Adevarul
Sexul oral, vinovat de creșterea numărului cazurilor unui tip de cancer. Care este explicația
wowbiz.ro
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora
Spynews
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România: ”Cu ce mai cânt, mă descurc”
Spynews
Un fotbalist a murit pe teren, după ce a fost lovit de un fulger! Alți cinci jucători au fost grav răniți. Tragedia a fost filmată | VIDEO
Evz.ro
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației, 114 oameni au murit
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care a provocat tragedia de la 2 Mai
Cancan.ro
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Oana Lis a vrut să se sinucidă. Ce a făcut soția lui Viorel Lis
StirileBZI
Se dau tichete sociale de Crăciun 2024: Românii primesc 125 de lei pentru masa de Sărbători!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau cunoscute în Târgu Mureș
substantial.ro
Statele Unite cer Israelului să ia măsuri împotriva violenței coloniștilor israelieni în Cisiordania
MediaFlux
Se VERIFICĂ TOATE PENSIILE! CASA de PENSII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
Puterea.ro
Mugur Isărescu este mai ,,sărac” cu un milion de lei, dar așteaptă câștigurile din dobânzi