Potrivit poliţiştilor, toate cele 424 de şcoli şi grădiniţe din Bucureşti vor fi astfel supravegheate de câte un poliţist, care va avea grijă să identifice probleme legate de „fauna” infracţională din jurul acestor unităţi şi de aşa-numiţii elevi-problemă.
„Aceşti poliţişti vor ţine legătura cu profesorii, vor sta de vorbă cu elevii şi vor răspunde personal pentru evenimentele care se produs în şcolile care li s-au dat în grijă”, a explicat comisarul şef Dumitru Gheorghe.
Directorul general adjunct din Poliţia Capitalei a mai afirmat că, din experienţa anilor trecuţi, infracţionalitatea în şcoli reprezintă aproximativ 0,3 la sută din numărul total de infracţiuni înregistrate, într-un an, de Poliţia Capitalei. În acest sens, a spus Gheorghe, cele mai multe plângeri fac referire la loviri şi la furturi de telefoane mobile, laptopuri şi bani.
Prentru o mai bună prevenire a infracţionalităţii în şcoli, oficialul Poliţia Capitalei a dezvăluit că, la orele la care elevii vin şi pleacă de la cursuri, vor exista patrule de poliţie care vor staţiona în apropiere şi vor supreveghea zona în aşa fel încât să poată interveni imediat în cazul în care sunt anunţaţi sau constată personal comiterea unor fapte antisociale.