Școlile din România sunt pregătite pentru deschiderea fizică. Elevii ar urma să se întoarcă la ore pe 8 februarie, odată cu începerea semestrului al doilea. O decizia finală în acest sens va fi luată de autorități pe 2 februarie.
„Ultimele date arată un stoc de pese 37 milioane măști numai în învățământul preuniversitar. Am cerut o evidență și a substanțelor dezinfectante, nu este de natură să ne îngrijoreze. Școlile sunt pregătite, dacă asta va fi decizia” , a spus Cîmpeanu vineri, în cadrul unui webinar despre vaccinare, răspunzând unei întrebări.
”Vaccinarea nu condiționează deschidere școlilor din România. Personalul din învățământ va avea o prioritate sistematică. Vaccinarea nu este obligatorie, procentele la acest moment arată că este deăpășit cu mult procentul de 70% cel care ar aduce imunizarea” , a declarat ministrul Educației.
”Aproximativ 60.000 de laptopuri au fost achiziționate, ieri aproximativ 11.000 au fost livrate către inspectorate” , a mai precizat acesta.
”Indiferent care au fost pozițiile mele, un numitor comun a fost solicitarea resurselor pentru educație. Toate aceste lucruri necesită investiții în educație” , a declarat Sorin Cîmpeanu.
Citește și: Sorin Cîmpeanu: Orele remediale vor fi finanţate prin fonduri europene şi prin ROSE
Școlile din România sunt pregătite pentru deschiderea fizică. Peste o jumătate de milion de elevi nu au avut acces la şcoala online
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că aproximativ o jumătate de milion de copii au avut dificultăți de a accesa tehnologia necesară pentru a participa la școala online în ultimul an.
Celor 230.000 de copii care au raportat în primăvara anului trecut că nu au acces la şcoala online din lipsă de echipamente sau de internet, se adaugă încă 280.000 care au raportat acum aceleași dificultăți, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,în cadrul unei dezbateri despre cum începe școala organizată de Salvați Copiii România şi monitorizată de edupedu.ro.
„Ultimele rapoarte ne arată peste 65.000 de elevi estimați ca fiind în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru, deci evident că acești elevi au ajuns în această situație din cauza unor factori care au împiedicat participarea la procesul de educație. În același timp avem raportări de 280.000 de elevi care spun că au avut dificultăți în acces la echipamente IT și de acces la internet.