Şcolile rămân închise în România pe fondul pandemiei COVID. Nelu Tătaru: Nu se redeschid dacă rămânem pe creştere

Copiii vor reveni la şcoală când scade numărul de infectări cu virusul SARS-COV2, a anunţat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în cadrul unei vizite la Sibiu. Declaraţia ministrului vine după apariţia zvonului că se pregăteşte o redeschidere graduală a unităţilor de învăţământ aflate în scenariul roşu. 
Romania TV
04 nov. 2020, 09:50
Şcolile rămân închise în România pe fondul pandemiei COVID. Nelu Tătaru: Nu se redeschid dacă rămânem pe creştere

Întrebat care ar fi soluţia pentru ca elevii să meargă din nou la şcoală, ministrul Nelu Tătaru a răspuns că este nevoie „să scadă numărul de infectări”.

„În acest context nu putem vorbi (de redeschiderea şcolilor – n.r.)”, a mai susţinut ministrul.

Declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, vine după ce surse guvernamentale citate de edupedu.ro au declarat că autorităţile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, începând cu clasele mici.

Potrivit surselor citate, se ia în calcul redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar (clasele pregătitoare – IV-a). De asemenea, aceleaşi surse precizează că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Discuțiile vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni.

ŞCOLI ÎNCHISE până trece pandemia

Președintele Klaus Iohannis susține că se va păstra actualul sistem, iar acolo unde incidența cazurilor trece de 3 la o mie de locuitori, școlile vor rămâne închise.

Există analiză care recomandă trecerea școlii în sistem online, de aceea s-a și hotărât ca atunci când incidența trece de 3 să se treacă în online. Știu că există voci care solicită redeschiderea școlilor. Eu am solicitat o analiză aprofundată experților și dacă apare vreo schimbare vă vom anunța„, a spus Klaus Iohannis.

Peste 4.000 de şcoli şi grădiniţe şi-au mutat cursurile în online. În 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri COVID

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, marţi, că în 4.036 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul roşu, iar  preşcolarii şi elevii participă la cursuri online. În 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

3.669 de unități de învățământ apar în scenariul 3 din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

8.543 de unități de învățământ figurează în Scenariul Verde care presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Alte 5.077 de unități de învățământ figurează în Scenariul galben. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Bianca Drăgușanu a avut dreptate. Bădălău a călcat strâmb de mai multe ori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Primăria Capitalei a consolidat o singură clădire cu risc seismic în ultimii 3 ani. Nicușor Dan anunță măsuri suplimentare de evaluare
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!