Elevii se întorc în sălile de clasă din 8 februarie, o dată cu încheierea vacanţei intersemestriale şi începerea celui de-al doilea semetru al anului şcolar 2020 – 2021, anunţă surse citate de România TV.
Şedinţa de la Cotroceni s-a încheiat şi concluzia este că școlile se vor deschide în baza celor trei scenarii anunțate deja de autorităţi.
Citeşte şi: Decizia finală privind deschiderea şcolilor se ia azi. Care sunt scenariile
La şedinţa de la Cotroceni convocată de președintele Klaus Iohannis au participat Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.
Citeşte şi: Vlad Voiculescu, despre deschiderea şcolilor: „O să evit să mă pronunţ. Întrebaţi-mă altceva, vă rog”
Se aşteaptă ca decizia să fie descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de incidenţa cumulată.
ŞCOLI DESCHISE din 8 februarie. Care sunt cele PATRU scenarii
Dacă rata de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală, fiind aşa-numitul ”scenariu verde”.
La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale – VIII, XII.
Dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri ”faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.
La peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online.