Scolioza poate fi tratată eficient cu două terapii inovatoare

Aproximativ 60.000 de copii din România suferă de scolioză, o afecțiune caracterizată de curbarea coloanei vertebrale, cu consecințe deosebit de grave atât în plan medical, cât și psihic și social. Vestea bună este că, astăzi, scolioza poate fi tratată eficient cu ajutorul a două terapii inovative: Terapia Vojta și Terapia după principiile Schroth, prevenind astfel complicațiile și chiar operația.
Alina Costache
16 mart. 2017, 08:23
Scolioza poate fi tratată eficient cu două terapii inovatoare

Scolioza afectează postura, mersul, calitatea somnului, dar și procesul respirator, însă aceasta tinde să devină mai mult decât o problemă medicală. Din experiența de la centru, am constatat că scolioza afectează inclusiv imaginea și stima de sine. Copiii se simt jenați de postura pe care o au și de reacțiile celor din jur, se simt inconfortabil purtând corsetul la școală sau în grupul de prieteni și ajung astfel să își limiteze relațiile sociale. Tocmai de aceea, încurajez părinții, ca începând cu vârsta de 8 ani, să meargă cu cei mici la o ședință de evaluare posturală, astfel încât să determine eventualele anomalii și să înceapă un program personalizat de fizioterapie, ce cuprinde ședințe de terapie Vojta și terapie după principiile Schroth„, a declarat Bogdan Goga, fizioterapeut.

Acesta a mai explicat că, în cazul copiilor care suferă de scolioză, modelele de mișcare sunt alterate, motiv pentru care, acestea trebuie reînvățate. În lipsa unor terapii care să îi ajute pe pacienți în redobândirea biomecanicii corecte a corpului, există riscul ca afecțiunea să se agraveze, scrie doctorulzilei.ro.

Terapia Vojta a fost concepută de profesorul căruia îi poartă numele, un renumit medic neurolog pediatru, care a observat în vasta sa experiență că, prin activarea anumitor zone ale organismului, sunt obținute reacții reflexe. Prin terapia Vojta pot fi stimulate două modele de mișcare reflexă: târârea reflexă și rostogolirea reflexă, considerate a fi modele de mișcare ideale, perfecte din punct de vedere al eficienței biomecanice. Practic, prin terapia Vojta se transmite la nivel neurologic un model de mișcare corect, ideal, pe care copilul, prin practică, și-l va însuși, înlocuind vechile obiceiuri de mișcare„, a adăugat fizioterapeut Bogdan Goga.

Astfel, dacă prin terapia Vojta creierul recepționează un model superior de mișcare ce contribuie la simetrizarea și controlul eficient al mușchilor de la nivelul coloanei vertebrale, prin terapia după principiile Schroth, se utilizează exerciții de respirație tridimensională și postură, astfel încât să îi fie redată organismului poziția corectă a coloanei vertebrale.

Fiecare terapie are specificul ei și un aport în vindecarea organismului, iar terapia Vojta este ideală în tratarea scoliozei la copii alături de terapia tridimensională după principiile Schroth. Dacă prin Vojta contribui la un mai bun control al mușchilor copilului, prin Schroth este antrenat acest control pentru a crește forța acestui proces„, a declarat fizioterapeut Bogdan Goga.

Terapia Vojta și terapia tridimensională după principiile Schroth sunt parte a programului de fizioterapie personalizat, indicat copiilor și adolescenților cu scolioză, cu rezultate foarte bune mai ales dacă pacientul se prezintă din timp la specialist și cooperează în vederea efectuării cu maximă eficiență a celor două terapii.

Citeşte şi Ai grijă de sănătatea ta. Iată cea mai bună metodă pentru îndreptarea coloanei vertebrale

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Bzi.ro
Cum a apărut Andreea Esca alături de copiii ei. Unde a fost în prima seară de Crăciun
Fanatik.ro
Divorț zguduitor în lumea mondenă din România! Celebrul cântăreț s-a despărțit de soție după 20 de ani
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care au permis de conducere! Trebuie să prezinte aceste documente
Playtech.ro
Ce diferență este între ambulanță și SMURD. E vorba de...
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
„Le ordonă atacuri fără speranță”. Trupele nord-coreene au suferit pierderi masive pe frontul din Ucraina, anunță Casa Abă
wowbiz.ro
Radu Ille și soția lui divorțează după două decenii de căsnicie! Cei doi au depus deja actele
Spynews
Scandal de proporții la locul de joacă al lui Brigitte Pastramă! Decizia vedetei i-a revoltat pe clienți: ”M-au amenințat că mă distrug”
Spynews
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Evz.ro
Omul cel mai gras din istorie. Un caz medical fără precedent
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
kanald.ro
Ei sunt pensionarii care vor primi în plus 720 de lei la pensie. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2025
Cancan.ro
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Devine interzis în toată România. Klaus Iohannis a promulgat legea pe final de mandat
StirileBZI
Nu se mai dau 1.400 de lei! Banii se taie de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
stirilekanald.ro
Sofia, Teodora și Constantin au ars de vii în mașină! Detalii șocante despre ultimele clipe de viață
substantial.ro
Vinicius Jr a câștigat premiul pentru cel mai bun jucător la Dubai Globe Soccer Awards
MediaFlux
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Când se despodobește, de fapt, bradul. Data exactă la care trebuie să îl scoatem din casă