Scriitorul și scenaristul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, a decedat.
Adrian Lustig s-a născut pe 29 septembrie 1953.
Acesta a scris scenariul câtorva filme cunoscute din România, cum ar fi Nunta mută (2008), Minte-mă frumos (2012), Lindenfeld, o poveste de dragoste (2013), „Minte-ma frumos in centrul vechi” (2017) sau Funeralii fericite (2013).
Doliu uriaș în cultura românească! Prof. univ. dr. Noemi Marin, fiica marelui dirijor și muzician Marin Constantin, a murit la vârsta de 68 de ani
A scris de asemenea piese de teatru (Poker, Clinica, Nepotu’) dar și romane de succes (Romanta cu stagiari, Un loc pe roata, Legea timiditatii universale, Un ceai cu tipele de simbata), notează Wikipedia.
Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viata. Dac-ati vazut “Nunta muta” sau “Funeralii fericite”, in care-am jucat si eu, stiti despre ce vorbesc. Daca nu, puneti mana si vedeti-le. Pacat, mare pacat, da’ asta-i viata”, a scris Serghei Niculescu Mizil pe Facebook.
Citeşte şi
ADRIAN LUSTIG a absolvit cursurile Facultăţii de Automatică a Politehnicii din Bucureşti, iar din 1989 este doctor în calculatoare electronice al Institutului Politehnic bucureştean. Formaţia sa tehnică se împacă bine nu doar cu vocaţia umanistă, ci şi, după 1989, cu flerul omului de afaceri. Adrian Lustig debutează în presă în 1979, în revista Luceafărul, pentru ca trei ani mai târziu să-i apară primul volum, romanul Romanţă cu stagiari (Editura Cartea Românească). Prima apariţie la televiziune are loc în 1987, cu teleplay-ul O poveste romantică, iar debutul în teatru se petrece la Iaşi, în 2002, cu piesa Circul Matteo. Cea dintâi piesă radiofonică, Poker, i se joacă în 2003, în timp ce pentru primul film, Nunta mută, trebuie să aşteptăm anul 2008. De ani buni, Adrian Lustig îşi dovedeşte versatilitatea şi hărnicia în literatură, televiziune, radio şi cinematografie. Funeralii fericite!, odiseea dulce-amăruie a unui român aspirant la naturalizare în Franţa, este romanul care-l readuce în atenţia lumii literare române şti după o perioadă rezervată altor priorităţi.
Cărţi de Adrian Lustig: Romanţă cu stagiari, Legea timidităţii universale, Un loc pe roată, Un băiat ura o fată, Un ceai cu tipele de sâmbătă, Poker şi alte două comedii.