Cartea „Scrisori către o tânără gimnastă”, apărută la editura Humanitas, cuprinde o serie de mini-eseuri ce surprind momente-cheie din cariera primei gimnaste din lume notată cu 10 după prestaţia de la paralele din cadrul Olimpiadei din 1976 de la Montreal. Prin stilul direct şi sincer, cartea îşi cucereşte cititorii încă de la primele pagini, lăsându-i să intre într-o lume a emoţiilor, a ambiţiilor, a visurilor şi, mai ales, a speranţei, potivit comunicatului Fundaţiei Nadia Comăneci.
Fondurile strânse în urma comercializării cărţii vor fi direcţionate spre dezvoltarea activităţii Centrului MiniMe al Fundaţiei Nadia Comăneci, în cadrul căruia se desfăşoară cursuri şi ateliere de dezvoltare personală şi sportivă pentru copii cu vârste cuprinse între un an şi 12 ani.
„Sper ca prin această carte să ajung la inima românilor şi a viitoarelor gimnaste care visează să atingă performanţa în acest domeniu. «Scrisori către o tânără gimnastă» este modul meu de a împărtăşi din experienţa şi farmecul unor ani care mi-au conturat personalitatea şi existenţa (…)”, spune Nadia Comăneci.
„Cartea Nadiei Comăneci, «Scrisori către o tânără gimnastă», nu este reeditată întâmplător într-un an olimpic. Cu treizeci şi şase de ani în urmă, Nadia punea faţă în faţă perfecţiunea unor exerciţii cu imperfecţiunea dispozitivelor de afişaj, care nu aveau prevăzută nota zece. Astăzi, ea se numără printre brandurile olimpismului şi le spune celor care şi-au luat-o ca model că ratarea unei aterizări nu înseamnă ratarea unei cariere şi că în spatele zâmbetului de pe podium stau lacrimi, dureri, abţineri, dar şi o imensă dorinţă de a fi cel mai bun”, spune Radu Paraschivescu, senior editor Editura Humanitas.
Cartea „Scrisori către o tânără gimnastă” va fi distribuită la toate chioşcurile de ziare împreună cu Evenimentul Zilei la preţul de 10 lei.
Fundaţia Nadia Comăneci (www.nadiacomaneci.eu), înfiinţată în 2007, încurajează, susţine şi promovează performanţa în orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educaţională şi profesională, până la calitatea vieţii şi a familiei.
Fundaţia Nadia Comăneci a iniţiat MiniMe, un program educativ şi sportiv non-competiţional dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 1 şi 12 ani, în cadrul căruia se desfăşoară diferite activităţi de dezvoltare personală, cultură generală şi sport pentru cei mici.