Scuipi seminţe sau arunci mucuri de ţigară pe stradă? Atenţie, eşti filmat şi amendat!

Constănţenii care şi-au „uitat“ bunele maniere riscă amenzi de până la 800 lei. Asta pentru că poliţiştii locali au început o campanie agresivă de sancţionare a celor care aruncă pe stradă diverse obiecte, ambalaje, coji de seminţe sau mucuri de ţigări. Iar probele sunt de necontestat, având în vedere faptul că oamenii legii au camere de filmat, care pot dovedi, în instanţă, motivul contravenţiei.
Romania TV
07 feb. 2015, 18:55
Scuipi seminţe sau arunci mucuri de ţigară pe stradă? Atenţie, eşti filmat şi amendat!

Poliţiştii locali au o nouă armă „de temut” în lupta cu cetăţenii care nu respectă legislaţia în vigoare, în municipiul Constanţa. Începând din acest an, oamenii legii au fost dotaţi cu camere video, care sunt amplasate atât pe autospecialele de Poliţie Locală, cât şi prinse pe uniforma poliţistului local. Aceste camere, spun ei, vor ajuta în instanţă. Oamenii legii speră ca, odată cu aceste dispozitive video, să se reducă numărul celor care contestă amenzile în instanţă.

„La sfârşitul anului trecut, au fost achiziţionate dispozitive de înregistrare video care au şi suport de parbriz, dar sunt detaşabile, astfel că le iau cu clips şi le ataşează de uniformă. Au fost achiziţionate tocmai pentru a furniza instanţelor de judecată mijloacele de probă pentru contravenţii, să întărim ceea ce a scris agentul constatator în procesul verbal”, a precizat Ionuţ Dumitru, şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale Constanţa.

CITEŞTE ŞI Mai SCÂRBOS de atât nu există. Cum se găteşte mâncarea în supermarket-urile din Bucureşti VIDEO

Amenzi usturătoare Strada nu este un coş de gunoi – asupra acestui lucru vor să atragă atenţia oamenii legii. De aceea, orice persoană care încalcă regulile va fi sancţionată. În lege, scrie că „scuipatul, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de am-balaj sau resturi din acestea, mucuri de ţigări, coji de seminţe sau a oricăror resturi alimentare sau nealimentare pe alei, peluze, în parcuri, zone verzi, pe trotuare sau în orice alt loc public sau privat de folosinţă comună, inclusiv în mijloacele de transport în comun, aruncarea alimentelor sau a resturilor alimentare, inclusiv din imobile, precum şi aruncarea gunoiului menajer sau a altor materiale sau obiecte” este contravenţie şi se pedep-seşte cu amendă între 400 şi 800 lei.

„Poliţiştii locali aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, atunci când observă cetăţeni care aruncă diverse obiecte, indiferent dacă este vorba despre autoturisme sau pe stradă, intervin şi aplică sancţiuni”, a conchis Ionuţ Dumitru pentru Cuget Liber.

De la începutul acţiunii, în aproximativ o lună de zile, poliţiştii locali au dat 45 de amenzi. Oamenii legii spun că astfel de acţiuni vor continua pe tot parcursul anului.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul unic descoperit recent în România. E spectaculos și are o lungime de 1.3 kilometri
Capital.ro
Amendă de până la 5.000 de lei. Interzis pentru cei care stau la bloc. Proprietarii nu au voie
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Cele mai poluate orașe din România au ajuns într-un clasament european. Unde îți poți pune în pericol sănătatea
Adevarul
Marturiile disidenților ruși eliberați în schimbul de prizonieri cu Rusia: „Este foarte dificil pentru mine din punct de vedere emoţional”
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Zani pariază totul pe o carte. Cum vrea să se îmbogățească
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Adrian Mutu e în stare de șoc, după cutremurătoarea veste primită: 'Am pierdut un frate!' 😢
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
A murit unul din marii actori. Drum lin, maestre! A fost o legendă a scenei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Atacuri aeriene israeliene asupra școlilor din Gaza: Zeci de persoane decedate
MediaFlux
PENSIA după 30 DE ANI de MUNCĂ! Se dau în PLUS SUTE de LEI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?