Scumpiri uriașe la produsele de igienă din supermarketuri. Românii recurg la soluții disperate: „Ne spălăm mai puțin!”

Românii cheltuiesc sume mari pe alimente, însă prețurile au crescut considerabil și la produsele de igienă. Cât a ajuns să coste un șampon în supermaketuri.
Alina Costache
09 oct. 2023, 15:17
Scumpiri uriașe la produsele de igienă din supermarketuri. Românii recurg la soluții disperate: „Ne spălăm mai puțin!”
Prețuri exagerat de mari la produsele de igienă

Românii sunt îngroziți de scumpiri, iar unora abia le ajung banii de la o lună la alta. Sume mari sunt cheltuite în special pentru alimente, dar și prețurile la produsele de igienă au crescut considerabil. Cel puțin, aceasta este constatarea unui român care a postat prețul uni șampon afișat într-un supermarket, lămsând o discuție pe această temă, în mediul online.

„Ne spălăm mai puțin!”, a scris acesata în descrierea care însoțește imaginea.

Postarea a strâns aproape 200 de comentarii. Unii oameni spun că în alte țări din Europa prețurile la produsele de igienă sunt mult mai mici, iar alții au descoperit scumpiri asemănătoare la apa de gură, deodorant, gel de duș sau săpun.

Citește și: Gustul autentic românesc, afectat de noile măsuri fiscale. Pâinea, produsele tradiționale și cele bio nu scapă de scumpiri

Produsele de igienă personală au devenit un lux în România

„Bă, băiatule, eu nu mai găsesc în tot orașul apă de gură Listerine Total Care la mai puțin de 60 de lei/ litru. Am căutat prin supermarketuri, magazine mici și farmacii și cam acela e prețul peste tot. Până la urmă am comandat de pe net la 35 de lei”, a scris cineva.

„Văd că multă lume recomandă să te duci în Lidl sau Carrefour și să cumperi chestiile lor de marcă. Ceea ce nu e rău. Problema e că alea erau și mai ieftine înainte. Până și alea s-au scumpit și va crește prețul în continuare.

Cum erau și chipsurile, ca exemplu. Marca Kaufland începuseră pe la 2.5 lei. Au ajuns Laysurile la 5 lei, au făcut și ei 3 lei. A ajuns Lays-ul la 8-9lei, a crescut și ăla de la Kaufland la 6.5 lei”, a spus altcineva.

Alte persoane spun căse simt nevoite să vîneze ofertele pentru a putea face față cheltuielilor.

„Eu pur și simplu nu înțeleg unde se îndreaptă ăștia cu prețurile, și de unde au românii bani să tot cumpere. Am un salariu mediu, decent, nu ies în oraș la restaurante sau cluburi, nu fumez, și trebuie să mă învârt după oferte, altfel e grav”.

Citește și: Scumpiri de la 1 ianuarie 2024. Veștile proaste continuă pentru români. Lista completă a produselor și serviciilor pentru care se majorează TVA

Altcioneva a constatat un fenomen straniu – mulți producători au ales să păcălească vigilența consumatorilor și să le vândă produse cu gramaje mai mici decât cele cu care erau obișnuiți: „Au scumpit și scăzut la gramaje într-un mare fel”.

„Până la urmă, care-i problema dacă ne spălăm doar cu apă? Lăsând gluma, am observat că o mulțime de produse se scumpesc în draci. De parcă astea două sume, 50 și 100 sunt un fel de ‘suma prostului’ pe care românul o dă indiferent de valoarea reală a produsului”, a comentat altcineva.

„Au scumpit și scăzut la gramaje într-un mare fel. De exemplu: Ariel lichid scade de la 2.2 l la 2 l și se livrează cu aproximativ 50 de lei fără TVA și adaosul magazinului”, a mai spus cineva.

Chiar și așa, românii fac haz de necaz: „Dați și la vrac? Vreau 2 picături de șampon”/ „E la bidon de 5 litri de are prețul ăla?”.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'