Ai investit timp, emotie, uneori chiar bani in relatia de cuplu si, chiar daca totul merge prost, te poticnesti sa ramai in ea din diferite motive mai putin sau mai mult sustenabile. Poate nu ai gasit momentul si cadrul potrivite ca sa pui punct relatiei sau poate nu ai niciun motiv concret, palpabil pentru care sa te desparti. Oricum ar fi, toti am avut parte de relatii care mergeau prost si in care am continuat sa ramanem invocand tot felul de scuze stupide care nu faceau, de fapt, nimic altceva decat sa ne impiedice sa evoluam emotional si sentimental.
Iata scuzele patetice cel mai des folosite de femei pentru a sta in relatii proaste!
1. E “baiat bun”
Exista relatii in care barbatului – partenerului chiar nu i se poate imputa aproape nimic, in care el a facut tot ce i-a stat in putere ca lucrurile sa mearga, in care el nu a comis nicio greseala grava care sa-l puna intr-o lumina proasta. Mai mult, este adesea cazul barbatilor care-si iubesc partenerele. Per ansamblu, vorbim de acei “baieti buni” la care orice femeie spera, mai ales dupa ce a avut parte de cate un nemernic.
Insa, doar faptul ca este “baiat bun” nu face relatia sa mearga, sa fie satisfacatoare si, mai ales, nu ofera perspectiva relatiei de cuplu. Chiar daca o despartire venita din partea femeii care a stat alaturi de “baiatul bun” poate parea un act criminal, in care un “el” care nu poate fi condamnat de nimic rau este aruncat la gunoi, este totodata necesara. Pana una alta, ce inseamna o relatie de cuplu fara perspectiva, fara dorinte de viitor, fara planuri?! Astfel de legaturi sunt numai bune pentru perioada adolescentei si chiar pentru anii ’20, dar odata ce depasesti varsta de 26-27 de ani si te gasesti in aceeasi relatie de lunga durata, care parca functioneaza din inertie, ori concepi o perspectiva in doi, ori pui punct. Doar ca este “baiat bun” nu il face sa merite ca recompensa relatia cu tine.
2. Nu vreau sa-l ranesc
In prima instanta, acest motiv stupid pentru a ramane intr-o relatie pare altruist, dar privit in profunzime nu are la baza nimic mai mult decat egoism. De ce? Pentru ca presupune ca tu, cel care nu pune punct relatiei de teama sa nu-l raneasca pe celalalt, te pozitionezi in centrul universului partenerului care, in opinia ta, nu ar putea face fata vietii fara tine. Ghici ce? Chiar daca esti important pentru celalalt acum, nu inseamna ca esti chiar atat de important incat sa nu se descurce si fara tine, asa cum a facut-o si inainte de a te cunoaste. Pana una alta, partenerul sau partenera care ar trebui lasat/a in urma este un adult, nu un bebelus de sase luni care nu are cum sa se descurce fara mamica.
Continuarea pe Lyla.ro