„Începând din această toamnă, voi demara un proiect nou pentru amenajarea unui parc de agrement în Capitală. Este vorba de parcul Sticlăriei unde, acum, nu este altceva nimic decât o junglă”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai care a precizat că spaţiul generos, de peste 30.000 mp a fost abandonat din cauza unor litigii în instanţă în cazul cărora administraţia locală are acum decizii definitive şi irevocabile. „Din septembrie va începe reamenajarea şi reconfigurarea parcului, cu tot ce înseamnă un parc modern pentru petrecerea timpului liber”, a explicat edilul.
Parcul Sticlăriei, întins pe o suprafaţă ce depăşeşte 3 hectare, a rămas nefinisat de pe vremea fostului dictator Nicolae Ceauşescu, fiind amplasat în cartierul Pantelimon, în zona unei foste platforme industriale. Parcul denumit impropiu astfel în acest moment este, în fapt, un maidan. „Aici vor fi construite alei pietonale, vor fi instalate bănci şi coşuri de gunoi, va fi pus în funcţiune un sistem de iluminat public ecologic şi vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii. În noul parc, bucureştenii se vor putea pălimba începând din vara anului 2017”, a detaliat primarul Mugur Toader Mihai care a mai menţionat şi că lacul din parc va fi curăţat şi amenajat corespunzător.
Parcul Naţional se transformă în parc de aventură, cu tiroliene
De asemenea, şi Parcul Naţional (fostul parc 23 August) de lângă Arena Naţională, urmează să fie transformat. Aici, bucureştenii vor avea noi modalităţi de distracţie, cele mai interesante fiind tirolienele ce vor fi instalate în copaci.
„Aici o să dezvoltăm un nou concept de parc de aventură, după modelul celui cunoscut la Braşov, cu trasee de tiroliene de dificultate progresivă, structurate pe categorii de vârstă”, a declarat edilul Sectorului 2 pentru RomaniaTV.net.
Conform sursei citate, noul proiect de amenajare din Parcul Naţional urmează să fie funcţional cu tiroliene în vara anului viitor.
Tarifele practicate vor fi similare celor de la Aventura Parc Braşov unde trei ore de distracţie costă între 30-40 de lei de persoană. Parc Aventura Braşov dispune de 15 trasee de dificultate progresivă. Fiecare participant primeşte un echipament de securitate cu două carabiniere, care trebuie folosite în permanenţă pentru siguranţă.