Se angajează militari pentru misiuni în Ucraina. Salariul ajunge până la 2.000 de dolari pe zi, plus bonusuri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească aplicanţii

Firmele private care oferă servicii de securitate, cunoscute în engleză ca "private military contractors", au început să publice anunţuri de angajare, semn că cererea pentru serviciile oferite este din ce în ce mai mare, în contextul războiului din Ucraina.
Filip Stan
09 mart. 2022, 16:47
Se angajează militari pentru misiuni în Ucraina. Salariul ajunge până la 2.000 de dolari pe zi, plus bonusuri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească aplicanţii

Un anunţ de angajare de pe site-ul specializat Silent Professionals, destinat militarilor profesionişti, descrie misiunile la care doritorii ar putea lua parte în Ucraina, dar şi condiţiile de angajare. Este vorba, în principal, de misiuni de recuperare şi evacuare.

Și, spun cunoscătorii, cererea este în creștere. Pe fondul războiului din Ucraina, contractorii privați americani și europeni spun că sunt din ce în ce mai atenți la oportunități, de la misiuni de „extracție” la ajutor în domeniul logisticii, scrie Alba24.

În prezent, există „o frenezie pe piața” pentru contractorii privați din Ucraina, a declarat Robert Young Pelton, un autor american de origine canadiană și expert în domeniul companiilor militare private (PMC).

Pe Twitter apar tot mai multe postări cu voluntari înscriși în trupele de voluntari, așa zisa ”Legiunea Internațională” care sprijină armata ucraineană împotriva invaziei ruse.

Anunt de amgajare militari

Chiar și în timp ce voluntarii occidentali se alătură luptei din Ucraina, pentru care se pot aștepta să fie plătiți la fel ca omologii lor ucraineni, se oferă bani din zona privată pentru servicii de securitate precum cel anunțat pe Silent Professionals.

Platforma de recrutare nu a dezvăluit pentru care este angajatorul pentru care a publicat anunţul, dar, potrivit lui Pelton, sunt angajați contractori pentru sume cuprinse între 30.000 și 6 milioane de dolari pentru a ajuta la în evacuarea unor persoane din Ucraina. Valoarea cea mai mare este pentru grupuri întregi de familii care doresc să plece cu bunurile lor, a spus el.

Citeşte şi: Rusia ameninţă din nou: Ţările care trimit arme sau mercenari în Ucraina vor răspunde pentru gestul lor

Prețul evacuărilor depinde de complexitatea lucrării, a declarat Tony Schiena, directorul general al Mosaic, o firmă de consultanță în domeniul informațiilor și securității cu sediul în SUA care operează deja în Ucraina.

„Când există un număr mai mare de persoane, riscul crește. Copiii și familiile sunt mai dificile. Totul depinde de metodele prin care îi facem să treacă”.

Misiunile Mosaic sunt în mare parte bazate pe informații, mai degrabă decât pe arme, a declarat Schiena, un fost agent de informații sud-african, a cărui firmă include în consiliul de administrație mai mulți foști oficiali de rang înalt din serviciile de informații americane.

Compania lucrează cu clienți privați, corporații și persoane expuse politic, pentru a ajuta la evacuarea acestora din Ucraina, a declarat Schiena pentru BBC.

El a afirmat că o „agenție de informații a unei țări destul de mari” care dorea să își scoată cetățenii se numără printre clienții săi.

„În funcție de modul în care se desfășoară conflictul, cred că va exista o cerere constantă pentru PMC”, a spus Schiena. „Există o nevoie constantă și, pe măsură ce războiul se intensifică sau dezescaladează, va exista întotdeauna ceva ce vom fi abordați să facem”.

În Europa de Est, firmele private au fost folosite de mult timp pentru a proteja persoanele bogate și corporațiile.

În timpul destrămării fostei Iugoslavii, o serie de firme au fost angajate, de asemenea, pentru a ajuta la echiparea, antrenarea și organizarea forțelor bosniace și croate – toate cu binecuvântarea guvernului american.

Natura acestei industrii înseamnă că este dificil să se urmărească numărul de contractori și de bani, dar este, după toate probabilitățile, o industrie în creștere.

Un raport al Aerospace & Defense News a constatat că industria militară și de securitate privată la nivel mondial va valora peste 457 de miliarde de dolari în 2030, în creștere de la aproximativ 224 de miliarde de dolari în 2020.

Citeşte şi: Zelenski, apel la occidentali „să se decidă mai repede” în privinţa trimiterii de avioane de tip MiG-29 poloneze Ucrainei

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Kamala Harris, la un pas de nominalizarea democrată pentru președinție
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!