Compania de tehnologie a lucrat la această nouă iniţiativă de la începutul anului 2018, prin intermediul diviziei de realitate augmentată (AR) şi de realitate virtuală (VR), care realizează şi căştile Oculus.
O echipă din Redmond, Washington, a coordonat activităţile de proiectare a noului asistent de inteligenţă artificială, au declarat doi foşti angajaţi ai Facebook care au plecat din companie în ultimele luni. Activităţile sunt conduse de Ira Snyder, director pentru AR/VR şi Facebook Assistant. Echipa a contactat vânzători care lucrează în lanţul de aprovizionare cu dispozitive de asistenţă vocală, au spus două persoane apropiate situaţiei, scrie news.ro.
Nu este clar cum vor comunica oamenii cu asistentul vocal, dar acesta ar putea fi utilizat pe dispozitivul video Portal, pe căştile Oculus sau pe alte proiecte viitoare.
Asistenul Facebook va întâmpina o concurenţă dură. Amazon şi Google au un avans considerabil pe piaţa dispozitivelor de asistenţă vocală, cu cote pe piaţa americană de 67%, respectiv de 30% , în 2018, potrivit datelor eMarketer.
În 2015, Facebook a introdus un asistent de inteligenţă artificială pentru aplicaţia Messenger numit M. Acesta ar fi trebuit să ajute utilizatorii cu sugestii inteligente, dar proiectul depindea în mare măsură de ajutorul oamenilor şi nu a trezit interes. Facebook a renunţat la proiect anul trecut.
În noiembrie 2018, Facebook a început vânzarea dispozitivului de video chat Portal, care permite utilizatorilor să efectueze apeluri video prin intermediul Facebook Messenger. Utilizatorii pot spune „Hey Portal” pentru a iniţia comenzi foarte simple, dar dispozitivul este echipat cu asistentul Alexa al Amazon pentru a efectua sarcini mai complexe.