Începând de luni , 26 septembrie, Lidl face o mutare radicală, în plină criză a facturilor la energie! Se schimbă programul în toate magazinele.
Mai exact, toate magazinele Lidl din țara noastră vor deschide la ora 07:30 și vor închide la ora 21:00. Acest program va fi valabil de luni până sâmbătă.
Duminica, angajații Lidl vor începe să lucreze la ora 08:00 și își vor încheia ziua de muncă la ora 19:00, cu o singură excepție – magazinul Lidl din Medgidia.
Lidl reduce cu două ore programul magazinelor din România, pentru a face economie la energie
Acesta își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.
Anunțul făcut de Lidl România:
„Începând cu data de 26 septembrie, orarul magazinelor se va modifica după cum urmează. Programul magazinelor poate fi consultat oricând și pe www.lidl.ro sau în aplicația Lidl Plus”
Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00
Duminica: 08:00 – 19:00*
*Cu exceptia magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00.”.
Kaufland şi Lidl scot din priză maşinile electrice, de azi încărcarea NU mai e gratuită
Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice
În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea. Ikea a închis definitiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din România
Ikea a închis definitiv încărcarea mașinilor electrice în cele două centre din București pentru că nu era corect ca mașinile să fie încărcate gratuit de către șoferii care nici măcar nu intrau în magazin. Prețul energiei electrice din ce în ce mai mare și lipsa unei civilizații din partea șoferilor de ride sharing care puneau stăpânire pe stațiile de încărcare fără a lăsa clienții magazinului să beneficieze de încărcarea gratuită. Oficial stațiile sunt închise pentru 6 luni. ”Stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice sunt închise temporar pentru clienți începând cu 15/09/2022 pentru maximum 6 luni.
Creșterea facturilor la energie au efecte și asupra modului în care lucreză angajații. Conform unui studiu realizat de o platformă de recrutare, 6 din 10 angajați care lucrează de acasă s-ar întoarce la birou pentru a reduce consumul.
”Nu mi se pare OK să plătesc pentru energia pe care o consum acasă în scopul muncii. Având facturi mai mari, mă gândesc să merg la birou sau să fac o solicitare în acest sens, pentru că nu mi se pare OK să plătesc atât de mult la factură pentru energia pe care o consum acasă în scopul muncii. Eu sunt sigur că se va simți această diferență, pentru că nu mai sunt lumini aprinse, nu mai consum curent, nu știu, pe un televizor aprins, pe calculatorul pe care lucrez”, afirmă Alex, angajat în IT.