Mai multe companii se confruntă cu o perioadă dificilă din punct de vedere economic și fac schimbări structurale. Printre ele, se regăsește și gigantul farmaceutic Bayer. Planul este reducerea birocrației corporative și implementarea unor restructurări. În plus, se mizează pe o autonomie mai mare, dar și pe inovație.
„Angajăm oameni foarte educați, instruiți, apoi îi punem în aceste medii cu reguli și proceduri și opt straturi de ierarhie. Apoi ne întrebăm de ce marile companii sunt așa de cele mai multe ori”, a declarat directorul executiv Bill Anderson, conform Business Insider.
Citește și: Scădere masivă a vânzărilor de mașini electrice rămase fără subvenție. Tesla abia se mai vinde în Germania
Anderson a spus că angajații, în special cei de la marile companii, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această structură tradițională, deoarece organigrama într-un context corporativ clasic este aranjată în sus, începând de jos și mergând până sus. Bayer susține că au puțin sub 100.000 de angajați.
„Oamenii iubesc compania, le place tipul de cultură și știința și angajamentul față de pacienți, dar practic au spus: Din ce în ce mai mult, nu putem face nimic. Este doar prea greu să faci rost de ideile aprobate sau trebuie să te consulți cu atât de mulți oameni pentru a face ceva să se întâmple”, a mărturisit el.
Mai mult decât atât, Anderson a declarat că vrea să ia mai multe măsuri. Mai exact, intenționează să reducă regulamentul corporativ. Reglementările companiei au peste 1.300 de pagini. „De fapt, este mai lung decât „Război și pace” și mult mai puțin interesant”, a spus el. CEO-ul intenționează, de asemenea, să renunțe la managerii „de mijloc” și să ofere angajaților flexibilitate în alegerea proiectelor.
Citește și: Bani gratis de la stat pentru tinerii sub 30 de ani. Se decontează chiria, naveta şi 50% din salariul plătit de orice angajator