Statul vrea să aducă 10 milioane de vizitatori pe an până în 2025. Fiecărui turist care ajunge în acest an în Taiwan, guvernul vrea să îi ofere suma de 150 de euro.
În acest fel, autoritățile susțin că economia Taiwanului va creşte, pentru că în ciuda costurilor care implică noua măsură, turiștii vor lăsa mult mai mulți bani în vacanțele din această țară.
Astfel, prin implementarea acestei măsuri, autorităţile de la Taipei cred că numărul de turişti va crește în acest an până la 6 milioane.
De asemenea, Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor a anunțat că oferă 633 de euro agenţiilor de turism care aduc grupuri de turişti în ţară.
Scopul autorităților taiwaneze este acela de a atrage până în anul 2025 peste 10 milioane de turiști.
La începutul acestei săptămâni, Wang Kwo-tsai, ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, a făcut anunţul cu privire la noua măsură însă, nu a specificat cu exactitate cum vor fi oferiţi aceşti bani, dar cert este faptul că sumele vor fi oferite digital.
Turismul din Taiwan a fost extrem de afectat de pandemia de Covid și asta pentru că a fost printre ultimele ţări care au ridicat restricţiile, în octombrie 2022.
Anul trecut, țara a avut sub 900.000 de turişti, față de recordul de 11,8 milioane înregistrat în 2019, potrivit datelor oficiale.
Premierul din Taiwan a transmis că prin această măsură, autorităţile speră să revină la cifrele de dinainte de pandemie, iar targetul este atingerea unui număr de 10 milioane de turişti pe an până în 2025.
Deși plata turiştilor pare o practică neobişnuită, autorităţile din Taiwan nu sunt singurele care apelează la o astfel de tactică. Ei bine, Hong Kong plăteşte 500.000 de bilete de avion pentru a atrage turiştii în țară.
Alianța pentru Turism susține că România ar putea primi 10 milioane de turiști străini anual prin înființarea unei Organizații de Management al Destinației.
Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) este noul președinte APT și , organizație care susține că România ar putea înflori pe plan turistic, putând primi mai mulți turiști străini dacă va fi înființată Organizația de Management al Destinației la nivel național.
Totodată, este necesar un buget de promovare și dezvoltare turistică de 20 de milioane de euro pe an.
„Industria turismului ar putea atinge pragul de 10% din Produsul Intern Brut (PIB), în funcţie de ritmul în care se adoptă măsurile sau strategiile guvernamentale. România ar putea primi şi 10 milioane de turişti străini anual. Însă pentru această ţintă deloc imposibilă este nevoie de înfiinţarea unei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) la nivel naţional precum şi de un buget de promovare şi dezvoltare turistică de 20 de milioane de euro pe an. Dacă nu va exista o implicare a Guvernului, din care să se vadă că, într-adevăr, consideră că turismul reprezintă o prioritate naţională, aceste cifre vor rămâne doar un vis frumos”, transmite APT.