Se dau 30.000 de lei pentru tineri. Suma poate intra direct pe card. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru Junior Centenar

Adolescenții pot avea parte de o oportunitate financiară semnificativă, după atingerea vârstei majoratului. Sigur că, părinții acestora trebuie să-i ajute lunar cu o anumită sumă, pentru a putea beneficia de acest program.
Filip Stan
24 oct. 2023, 07:22
Se dau 30.000 de lei pentru tineri. Suma poate intra direct pe card. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru Junior Centenar
”Alocația”, noua metodă de înșelătorie prin care o firmă din București a obținut suma de 1.400.000 lei!

Tinerii care au 18 ani pot lua parte la un proiect de zile mari, numit Junior Centenar, prin care pot primi o sumă frumoasă: 30.000 de lei!
Această inițiativă își propune să asigure o sumă considerabilă de bani pentru tineri după atingerea vârstei majoratului.

Conform regulilor programului, părinții sunt responsabili să depună o anumită sumă de bani în fiecare an pentru copiii lor, iar statul contribuie cu o sumă suplimentară. Dacă părinții depun anual 1200 de lei, statul adaugă 600 de lei, permițând astfel ca suma totală să crească mai rapid. Această abordare se dovedește a fi mai avantajoasă decât un simplu depozit bancar, conform studiilor realizate de economiști.

Situație revoltătoare în Prahova! Un elev cu media de aproape 2 a luat bursă de merit

Principala atracție a acestui program constă în dobânda generoasă de 3%, care adaugă un interes considerabil la suma totală economisită. Astfel, la vârsta majoratului, adolescenții pot să se bucure de o sumă de aproximativ 30.000 de lei, oferindu-le astfel o bază financiară solidă pentru începutul vieții lor adulte.

Cu toate acestea, există o problemă majoră în această ecuație: puțini părinți sunt conștienți de această inițiativă. Diferența esențială între Programul Junior Centenar și deschiderea unui cont de economii la bancă constă în impozitul mai mic de 10% aplicat de stat în cazul acestui program, în timp ce băncile impun taxe mai mari.

Este important de menționat că banii economisiți pot fi accesibili doar după ce adolescentul a împlinit vârsta majoratului. Așadar, pentru părinții care își doresc să ofere copiilor lor o șansă mai bună în viață, Programul Junior Centenar reprezintă o modalitate inteligentă și strategică de a investi în viitorul financiar al tinerilor lor.

Guvernul vrea să schimbe mecanismul de acordare a alocațiilor pentru copii. Măsura ar intra în vigoare din 2024

Banii pot fi accesați doar după ce copilul împlinește vârsta de 18 ani. Programul Junior Centenar reprezintă o bună modalitate pentru ca tinerii să primească un ajutor valoros din partea părinților și a statului, la început de drum în viață. Specialiștii în economie consideră că este o modalitate strategică pentru părinții care vor să investească puțin câte puțin în viitorul copiilor lor.

Guvernul vrea să schimbe mecanismul de acordare a alocațiilor pentru copii. Măsura ar intra în vigoare din 2024

Guvernul a disperat să facă rost de bani mai mulți la buget. Coaliția pregătește noi măsuri fiscale pentru a strânge bani la buget după ce pachetul austerității a fost blocat la Curtea Constituțională a României. De astfel de măsuri ar putea fi vizate și alocațiile pentru copii.

”Probabil va fi nevoie, în curând, de măsuri care să ne asigure încadrarea în ţinta de deficit de 5,5% din PIB şi acestea privesc în general acele categorii de cheltuieli care în luna decembrie sunt cu un ritm fără precedent, acele cheltuieli pe care nu le putem controla şi care vin din zona ordonatorilor principali de credite”, a subliniat ministrul de Finanțe Marcel Boloş.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre taxele pentru IMM-uri: „Nu cred că mediul de afaceri este atât de lovit. Nu există nicăieri în Europa plafon de 1 milion de euro pentru impozit de 1%. Comisia Europeană îmi spune că nu putem avea paradis fiscal în România”

În doar câteva luni ar trebui sa crească alocațiile pentru copii. Mai exact de la 1 ianuarie 2024. Însă, așa cum se conturează discuțiile din Guvern, nu este exclus ca aceasta majorare sa fie amânată pana in luna martie, potrivit unor surse citate de România TV. Și asta pentru ca in martie INS anunța inflația pe anul precedent.

Potrivit legislației in vigoare, alocațiile pentru copii se indexează anual cu rata medie anuală a inflației. Dacă ar fi majorate in luna ianuarie, atunci s-ar tine cont de inflația pe 2022 de aproximativ 14 procente.

Dacă alocațiile s-ar majora in martie, atunci creșterea se va raporta la inflația de anul acesta care va fi una mult mai mică decât cea din 2022.

Citește și: Noi măsuri de austeritate pregătite de Guvern după ce pachetul de măsuri fiscale a fost blocat la CCR

Alocațiile pentru copii vor fi majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora. În prezent, copiii cu vârsta de până la 2 ani sau cu handicap beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. De aceeași sumă beneficiază și copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care suferă de un handicap.

Copiii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani primesc o alocație lunară de 256 de lei.

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Wizz Air, surpriză mare pentru români. Se vor putea bucura de acest lucru, la un preț mai mic de 3 euro
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Filme celebre, scoase de pe Netflix. Decizia e radicală
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Proprietarii de case din România sunt obligați. Trebuie neapărat să ceară personal
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9