Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, pe 28 decembrie, și face referire la ajutorul de stat achitat pentru menținerea registrelor genealogice și pentru efectuarea controalelor de performanță.
Se dau bani de la stat pentru această categorie de români. Cine sunt beneficiarii! Legea a apărut în Monitorul Oficial!
”APIA nu va elibera adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 1.179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare, care sunt înscriși cu debite în Registrul debitorilor europeni și/sau Registrul debitorilor naționali, și care nu au fost recuperate de APIA până la solicitarea adeverinței”, se mai arată în document.
Cum se vor acorda subvențiile:
a) de până la 100% din costurile administrative aferente întocmirii şi menţinerii registrelor genealogice;
b) de până la 70 % din costurile aferente testelor efectuate de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.
Solicitanţii ajutorului de stat sunt asociaţii sau organizaţii de crescători de animale care prestează serviciile menționate anterior, acreditate de către Agenția Națională pentru Zootehnie ”Prof. dr. G. K. Constantinescu” pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice ale raselor de animale şi/sau pentru determinarea calităţii genetice a raselor de animale.
Salariul mediu mai mare de 6000 de lei în România în 2022. Este prevăzut în bugetul promulgat de Klaus Iohannis marţi
Salariul mediu brut este important pentru că pe baza lui se calculează anumite indemnizații sau taxe în fiecare an. Salariul mediu brut va fi mai mare, în România, de anul viitor. S-a consemnat oficial cât este salariul mediu brut folosit la fundamentarea asigurărilor sociale pe anul 2022, care ar trebui folosit, de exemplu, la calculul indemnizației de șomaj tehnic, dacă va mai fi achitat de stat, precum și în alte cazuri prevăzute de legislația din România privind firmele, lucrătorii, PFA și alți profesioniști. Câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022 este de 6.095 lei, conform Legii 318/2021, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022, publicate marți seara în Monitorul Oficial.