Se dau bani pentru această categorie de români! Potrivit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), această lege se aplică pentru diferenţa aferentă ultimelor două trimestre ale anului 2021.
Se dau bani pentru această categorie de români! Cine vor fi beneficiarii. Anunțul făcut de autorități!
Mai mult decât atât, suma plătită pentru diferenţa aferentă trimestrului III/2021 este de 80.880.754 lei, pentru un număr de 17.259 beneficiari cu cantităţile de motorină determinate cu acciza redusă de 51.450.731 litri.
Totodată, suma plătită pentru trimestrul IV/2021 este de 126.123.646 lei, pentru un număr de 14.636 beneficiari cu cantităţile de motorină determinate cu acciza redusă de 80.299.546 litri.
„Continuăm să acordăm agricultorilor sprijinul de care au nevoie pentru a-şi putea desfăşura activitatea în mod predicitibil. De la preluarea mandatului, am reluat această activitate precisă de acordare a plăţilor la timp. Astfel, ne asigurăm că sprijinim cu adevărat fermierii români să menţină un nivel ridicat al producţiei”, a declarat Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Conform datelor APIA, din suma de 80,88 milioane lei care reprezintă valoarea ajutorului de stat (diferenţa trimestrul III), sectorul vegetal însumează 73,657 milioane lei, sectorul zootehnic – 4,883 milioane lei, iar sectorul de îmbunătăţiri funciare – 2,339 milioane lei.
Totodată, din suma de 126,12 milioane lei care reprezintă valoarea ajutorului de stat (trimestrul IV), sectorul vegetal însumează 110,11 milioane lei, sectorul zootehnic – 14,248 milioane lei, iar sectorul îmbunătăţiri funciare – 1,764 milioane lei.
De altfel, Comisia Europeană oferă sprijin pentru sectorul agroalimentar în timpul crizei provocate de coronavirus.
Comisia va acorda flexibilitate în ceea ce privește punerea în aplicare a programelor de sprijinire a pieței în sectorul vitivinicol, în cel al fructelor și legumelor, în cel al măslinelor de masă și al uleiului de măsline și în cel apicol, precum și a programului UE pentru școli (care vizează laptele, fructele și legumele). Această flexibilitate are scopul de a limita oferta disponibilă din fiecare sector, pentru a determina reechilibrarea piețelor. În plus, va permite reorientarea priorităților în materie de finanțare spre măsuri de gestionare a crizelor.