Se dau banii de taxe înapoi. Prin intermediul platformei, IMM-urile interesate pot depune cereri de înregistrare până la o anumită dată, beneficiind astfel de reduceri substanțiale pentru taxele de înregistrare naționale și europene. Aceste rambursări acoperă o gamă largă de taxe, inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și multe altele, în conformitate cu protocoalele internaționale aplicabile.
Un aspect crucial al acestei inițiative este rapiditatea în acordarea rambursărilor. Cererile sunt procesate într-un timp scurt, iar rambursările sunt transferate direct în contul bancar al IMM-ului solicitant. Așadar, procesul este simplu, eficient și transparent, scrie bursa.ro.
„Acordarea reducerilor către IMM-uri se face cu celeritate înaintea depunerii cererii (până acum perioada noastră medie de analiză/răspuns a fost de 10 zile), iar rambursarea taxelor s-a efectuat în 15-20 zile de la decizia de acceptare, direct în contul bancar al IMM-ului solicitant”, a declarat Radu Bozocea, partener la Weizmann & Ariana Partners – agenția de proprietate intelectuală din România care are, conform raportului EUIPO 2024, cele mai multe mărci depuse în numele firmelor din România și cele mai multe cereri de rambursare a taxelor.
Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și de amânare a publicării, taxe de desemnare și taxe de desemnare ulterioare) în conformitate cu:
Citeşte şi: Cum se calculează concediul medical în 2024. Cu cât se reduc veniturile românilor care se îmbolnăvesc
Fondul pentru IMM-uri dispune de o sumă semnificativă, ceea ce înseamnă că există oportunități generoase disponibile pentru toate afacerile eligibile. Este vorba despre de 21,3 milioane de euro: 20 de milioane de euro pentru voucherul 1 și voucherul 2 (IP Scan/IP Scan enforcement, mărci, desene sau modele), 1,1 milioane de euro pentru voucherul 3 (brevete) și 200.000 de euro pentru voucherul 4 (protecție comunitară a soiurilor de plante). Prin intermediul acestei inițiative, IMM-urile pot economisi considerabil în ceea ce privește costurile de înregistrare, permițându-le să-și aloce resursele financiare pentru alte aspecte importante ale afacerilor lor.