Se deschid sălile de fitness? Astfel, Curtea de Apel a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de Indigo Gym SRL și a anunlat parțial parţial HG 293/2021 în forma modificată prin HG 348/2021.
Pe data de 9 aprilie 2021, Curtea de Apel Cluj a hotărât anularea următoarelor prevederi din Hotărârea de Guvern 348/2021 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României:
„La articolul 10, după punctul 1 se introduc două noi puncte, punctele 1^1 și 1^2, cu următorul cuprins:
1^1. se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori.
1^2. măsura prevăzută la pct. 1^1 nu se aplică în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5/1.000 de locuitori„.
Sentința nu este definitivă și poate fi făcut recurs în termen de 15 zile, scrie Clujust.ro.
Mai multe zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au protestat, joi seară, la Oradea, faţă de închiderea sălilor de sport. Participanţii la protest fac exerciţii, pe muzică, şi afirmă că închiderea sălilor dăunează sănătăţii.
Potrivit www.ebihoreanul.ro, câteva zeci de sportivi şi pasionaţi de fitness au protestat, joi seară, în Piaţa Unirii din Oradea şi fac, pe muzică, diverse exerciţii şi antrenamente în semn de protest faţă de închiderea sălilor de sport din oraş. Participanţii cred că închiderea sălilor dăunează sănătăţii.
Participanţii au adus cu ei echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile. Totodată, în Piaţa Unirii au fost duse şi greutăţi de tot felul pentru exerciţii de forţă, dar şi alte aparate folosite de obicei în sălile de fitness.
Flash mob-ul a fost iniţiat de luptătorul orădean Alexandru Lungu, militant anti-mască şi anti-restricţii, care a subliniat că închiderea sălilor dăunează sănătăţii. Cei care au răspuns apelului lui Alexandru Lungu sunt mai ales adolescenţi şi tineri. Unii – probabil elevi de-ai „Muntelui Bihorului” – şi-au adus cu ei echipamente specifice pentru sporturi de contact, cum ar fi Mixed Martial Arts, în timp ce alţii au făcut exerciţii ceva mai accesibile, cum ar fi genuflexiunile.
„Am venit să facem sport în aer liber pentru că nu mai avem unde să-l facem. Trebuie să tragem un semnal de alarmă: nu e bine să oprim sportul, pentru că vor fi mai mulţi bolnavi. Sportul creşte oameni sănătoşi, educă tineretul, îl face mai viguros. Mi se pare o greşeală să opreşti sportul”, a declarat Alexandru Lungu.