Se deschide sezonul de schi la Poiana Brașov. Ce tarife vor fi practicate anul acesta

Autorităţile din Braşov anunţă că joi vor fi deschise pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru. Este pentru prima dată în ultimii ani când sezonul de schi în Poiana Braşov se deschide în luna noiembrie.
Alina Andrei
29 nov. 2023, 09:01
Se deschide sezonul de schi la Poiana Brașov. Ce tarife vor fi practicate anul acesta

Se deschide sezonul de schi la Poiana Brașov. În acest sezon de iarnă, tarifele vor fi mai mari decât în sezonul trecut, conform unei decizii a Consiliului Local Braşov. Și anul acesta, localnici şi pentru persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor beneficia de reduceri.

„De joi, 30 noiembrie, începând cu ora 9.00, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvaru, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie. De asemenea, se va schia pe cele două pârtii pentru începători, Stadion şi Bradul”, a anunțat, marţi, Primăria Braşov.

În ședința de marți, Consiliul Local a aprobat facilitățile și noile tarife pentru actualul sezon de schi. Cea mai importantă facilitate este cea referitoare la acordarea reducerilor pentru iubitorii sporturilor de iarnă din municipiul Brașov. Din acest sezon cei care au domiciliul în orașul nostru vor plăti, în zilele de miercuri, 50% din valoarea cartelelor de schi valabile în acea zi, respectiv ski-pass-urile de o zi, cele valabile 4 ore, precum și cele cu valabilitate de la orele 11.00, 13.00 și 14.00.

Citește și: Prognoza meteo 29 noiembrie 2023. Scad temperaturile în mai multe zone din țară

O altă facilitate este cea referitoare la persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora, care vor plăti cu 10% mai puțin, iar pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, Ana Teleferic va organiza evenimente dedicate pe pârtiile pentru începători.

Totodată, a fost aprobată și propunerea introducerii cartelei de sezon, personalizată și netransmisibilă.

”Venim cu vești bune pentru iubitori sporturilor de iarnă. În 30 noiembrie se deschide sezonul de schi din Poiana Brașov. Datorită temperaturilor favorabile și ninsorilor din ultimele zile, am reușit amenajarea pârtiilor din partea superioară, unde stratul de zăpadă bătută pe pârtie are o grosime de 30 de centimetri, fiind în condiții foarte bune. Se va schia în zona superioară, asta însemnând partea superioară a Drumului Roșu, Doamnei, Lupului, Kanzel și pregătim și Ruia. Deschiderea sezonului aduce și alte vești bune pentru brașoveni: din acest sezon, în fiecare zi de miercuri, ei vor avea tarife reduse cu 50% pentru transportul pe cablu. În același timp, avem noi facilități pentru persoanele cu dizabilități, iar pentru cei care își doresc să schieze foarte mult sau fac schi de performanță, am pregătit ski-passul valabil pentru întregul sezon“, a declarat primarul Allen Coliban.

Se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare. În aceste condiții, în ultimele zile s-a lucrat într-un ritm susținut pentru a fi posibilă deschidere a pârtiilor.

Citește și: Un nou ciclon lovește România! Alertă meteo cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. Rafalele de vânt vor depăși 100 km/h

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară a masivului are o grosime de 30 de centimetri și o lățime, în medie, de 20 de metri.

În ceea ce privește noile tarife, cea mai mare influență a avut-o modificarea cotei TVA de la 5 % la 19%, respectiv o majorare de 14%, la care s-au adăugat creșterea cheltuielilor cu energia și salarizarea, de 3% (majorare sub rata inflației, de 8,1% octombrie 2022 – octombrie 2023). Astfel, s-a ajuns la o medie a majorării tarifelor cu 17%.

De joi, 30 noiembrie, vor fi funcționale telegondola, cabina Capra Neagră, telescaunul Ruia și teleschiurile Bradul și Stadion. Ultima urcare va fi la ora 16.00.

Pentru achiziționarea ski-pass-urilor, există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel și de la telecabina Capra Neagră) și două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanției de 10 lei plătite pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcționa și două automate, la telecabina Capra Neagră și la telegondolă. La toate casieriile este posibilă și plata cu cardul.

TARIFE DE ACCES LA TRANSPORTUL PE CABLU ÎN

 

Castelele Peleş şi Pelişor vor putea fi vizitate gratuit de 1 Decembrie

Castelele Peleş şi Pelişor vor putea fi vizitate gratuit, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, se arată într-un anunţ postat, luni, pe pagina de Facebook a muzeului.

„Cultura îşi deschide porţile pentru toţi românii! Expoziţii, spectacole, concerte şi multe alte surprize. Toate instituţiile culturale din subordinea Ministerului Culturii vor fi deschise de 1 Decembrie, iar acccesul este gratuit pentru toţi vizitatorii”, menţionează sursa citată.

Astfel, cele două obiective turistice aflate pe domeniul Peleş din Sinaia vor putea fi vizitate gratuit în intervalul orar 9.15 – 16.15.

La Peleş, ultima intrare pentru turul de parter va fi la 16.15, iar ultima intrare pentru turul opţional (parter şi etajul I) se va face la ora 15.30.

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Orașul puțin cunoscut unde marea se întâlnește cu muntele. Oferă peisaje care îți taie răsuflarea și e ideal pentru cei care vor să meargă cu cortul sau rulota
Capital.ro
Șoc în România. Marea dezvăluire despre Călin Georgescu și Biserica Ortodoxă
Playtech.ro
Dani Oțil pregătește marea mutare! Face sacrificiul pentru familie, Gabriela a spus tot: „Suntem în negocieri”
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Mulți români nu-și vor mai permite așa ceva. Prețul produsului va exploda
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Dezvăluirea care îl demolează pe Băsescu. România n-a știut nimic: I-am cerut, dar...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Președintele care va împărți România în două. Ce spune cel mai nou sondaj
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns