„Este vorba de posturile de pază, care sunt prin lege obligatorii a fi păzite. Am făcut analize de risc pentru fiecare caz în parte, suntem cu altele în analiză încă, iar unele dintre ele trebuie prin lege a fi păzite cu pază fizică, dar nu vom mai avea agenţii noştri de pază la Consiliul Judeţean. Vom externaliza şi vom contracta firme specializate care ştiu să facă aceasta şi care au menirea de a face pază. Nu cred că noi, CJ, trebuie să avem sute agenţi de pază. Deci, sunt 643 de posturi desfiinţate şi 130 externalizate. Din acestea, 559 sunt posturi ocupate, adică sunt şi oameni pe ele. (…) Erau posturi goale, uneori erau bugetate, ulterior banii aceia erau distribuiţi către bonusuri şi alte mecanisme sau se angajau oameni până la finalul anului. Desfiinţând aceste posturi nu se mai pot aloca sume necesare pentru a putea fi apoi strecuraţi bani într-o parte sau alta. Din Consiliul Judeţean vor fi desfiinţate 51 de posturi”, a spus Alfred Simonis (PSD), citat de Agerpres.
Vezi și Concedieri 2025. Continuă coşmarul pentru bugetari, o altă companie de stat face disponibilizări
Auditul se va face pe tot parcursul anului 2025, urmând ca restructurările să continue. Potrivit liderului CJ Timiș, unii dintre angajaţi se vor pensiona, în timp ce alţii deja au plecat deja în locuri de muncă din alte instituţii:
„Prin aceste restructurări vom ajunge ca până la finele anului să facem economii de 103 milioane de lei, prin eficientizarea cheltuielilor. Sunt poate 30 de milioane de lei care au fost transferaţi de la bunuri şi servicii la dezvoltare. (…). Vor urma concursuri, structurile foarte stufoase vor fi restructurate masiv. Investiţiile vor continua. Zilnic avem investiţii. Tot ce este blocat de şapte – 12 ani, este deblocat în acest moment, deci există activitate la Direcţia de investiţii, la Direcţia economică, acolo chiar suplimentăm dacă e nevoie şi tăiem de unde nu este nevoie de atâţia oameni. (…). Avem marile investiţii – Castelul Huniade, complexul sportiv de la Giroc, Bastionul, echipa şi baza sportivă pentru Poli Timişoara pe care va trebui să o construim, contribuţiile la stadion, proiectele europene care au nevoie de cofinanţare. Cred că etapa risipei începe să se încheie la Consiliul Judeţean Timiş. În funcţie de performanţa angajaţilor din CJ, de performanţa angajaţilor din structuri, vom mai modifica sau nu această organigramă în lunile următoare”.
Dintr-un total de 2.700 de angajaţi, Consiliul Județean îşi reduce personalul cu peste 25%: „Am respectat întocmai legislaţia în domeniu şi o vom respecta (în reducerea de personal, n.r.). Vă asigur că nu au fost vendete, n-au fost poliţe de plătit. Am ţinut şi oameni incomozi, dar care sunt capabili şi competenţi. Pe unii i-am promovat, pe alţii i-am păstrat pentru că au făcut performanţă şi nu de la ei pleca lipsa de dezvoltare şi de investiţii în Timiş, ci de la managementul CJ. E nevoie de oameni care înţeleg că dezvoltarea judeţului nu poate sta cu săptămânile, cu lunile pentru semnătura cuiva”, a explicat Alfred Simonis.