Piaţeta Radu Beligan va fi situată în vecinătatea Ministerului Agriculturii, vis-a-vis de Teatrul Național, la intersecția dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu.
„Timp de peste șapte decenii, maestrul Radu Beligan a marcat scena mai multor teatre bucureștene și naționale, fiind unul din principalii reprezentanți ai generației de aur ai teatrului românesc. Această carieră artistică de excepție merită pe deplin omagiul nostru, al bucureștenilor, drept pentru care voi propune Consiliului General, chiar în ședința de săptămâna viitoare, să aprobe ca piațeta dintre Bd. Carol I și Bd. I.C. Brătianu să poarte numele maestrului Radu Beligan Am toată convingerea că propunerea va fi acceptată de consilieri”, a declarat Gabriela Firea.
Primarul general a subliniat că proiectul de hotărâre va conține un articol prin care se va abroga art. 2 alin b, din HCGMB nr. 31/2003, care prevede că numele unor persoane pot fi atribuite unor de străzi sau altor spații urbane după cel puțin 3 ani de la încetarea din viața a persoanei în cauză.
„Această restricție care există în prezent în cazul denumirilor străzilor și spațiilor urbane din Capitală nu se justifică în niciun fel în cazul maestrului Radu Beligan. Sunt convinsă că ceea ce reprezintă astăzi Radu
Beligan pentru bucureșteni va fi la fel de prezent în sufletul acestui oraș mulți ani de acum încolo. Prin urmare nu văd niciun motiv să așteptăm trei ani pentru a recunoaște public meritele deosebite ale marelui maestru”, a precizat Gabriela Firea.
Radu Beligan a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani. Marele actor s-a stins din viaţă la Spitalul Elias, la ora 13.00. Radu Beligan, maestru al teatrului românesc, a cărui longevitate artistică a fost recunoscută şi de reprezentanţii Guinness World Records, a fost unul dintre cei mai apreciaţi artişti ai scenei teatrale naţionale, ocupând, de asemenea, funcţiile de director al Teatrului de Comedie, între anii 1961 şi 1969, şi al Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), între anii 1969 şi 1990.