Valeriu Gheorghiţă a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că va fi optimizat Registrul Naţional de Vaccinare.
“Un alt element important este legat de optimizarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare tocmai pentru a permite să înregistrăm persoanele fără acte de identitate pentru că aveam o problemă la persoanele fără adăpost, unde în mod obişnuit Direcţiile de Asistenţă Socială din cadrul primăriilor se ocupă de eliberarea şi de actele de identitate, de a sprijini aceste persoane pentru eliberarea actelor de identitate însă mulţi dintre ei migrează dintr-o regiune în alta sau dintr-un judeţ în altul şi din acest punct de vedere era o problemă şi atunci pentru a facilita procesul de vaccinare, începând de luni, 14 februarie, s-a optimizat Registrul Electronic Naţional de Vaccinare şi pot să fie înregistrate şi aceste persoane tocmai pentru a exista o evidenţă clară a acestor persoane. Practic, se va selecta o categorie de persoane fără adăpost, fără documente de identitate şi vor fi introduse”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.
Oraşul din România cu cele mai multe cazuri de COVID. Incidenţă de aproape 50 la mie în Otopeni!
România va scăpa în curând de restricții! Nu mai avem nevoie de certificat verde, ce activități se vor redeschide
Petreceri până în zori în cluburi şi tribune pline la meciurile de fotbal! Sunt doar câteva din relaxările aflate pe masa autorităţilor din ţara noastră. Autoritățile pregătesc un set de măsuri de relaxare care vor întra în vigoare gradual, în funcție de rata de incidență.
În momentul în care specialiștii INSP vor considera că nu mai exista transmitere comunitară a virusului se va renunța la starea de alertă, spune Ministrul Sănătății. Renunțarea la starea de alertă după doi ani de pandemie înseamnă revenirea la normalitate. Românii vor putea intra fără certificat digital în instituții publice, culturale restaurante, cinematografe, cafenele, centre comerciale, hoteluri, pensiuni.
Restaurantele, sălile de fitness vor putea funcționa la capacitate maximă, deci nu la 30% din capacitate, așa cum se întâmplă în prezent.
Atenție fără limita de program. Deci nu se vor mai închide la ora 22. Nici magazinele nu vor mai avea limita de program, asa cum se întâmplă în prezent, acestea pot fi deschise până la ora 22. De asemenea, vor fi redeschise discotecile și cluburile care în prezent sunt interzise.
Companiile care au un număr mai mare de 50 de salariați nu vor maj avea obligația de a organiza un program decalat.
Competițiile sportive si festivalurile se vor putea ține fara un număr limitat de persoane, acum ele funcționează la 30 % din capacitate.
România intra astfel în rândul țărilor din Europa care anunță revenirea la normalitate. Mai multe tari au decis sa renunțe la restricții, iar altele se pregătesc să o facă
Alexandru Rafila: „Restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid!
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, sâmbătă, că „restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite”. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că numărul de infectări este în scădere, iar ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea multor restricții.
Octavian Jurma, avertisment dramatic: Moare câte un român la fiecare zece minute. Numărul deceselor s-ar putea dubla până la final de februarie
„Restricțiile vor fi ridicate cât mai rapid, în momentul în care situația epidemiologică o va permite. Astăzi au fost 18.000 de cazuri înregistrate. Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine, şi aşteptăm un moment opim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor.
Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă, termenul va fi cât mai rapid, în momentul în care situaţia o va permite”, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, prezent la Bistriţa-Năsăud.