Incident incredibil la Centrul Naţional de Transfuzii din Capitală, unde un bărbat i-a propus unui angajat să îi aducă, contracost, mai multe pungi cu sânge. Bărbatul a intrat în centrul de transfuzii sub pretextul că vrea să doneze, moment în care a abordat un asistent medical, căruia i-a spus că poate aduce mai multe pungi cu sânge, evident, contracost, informează România TV.
„Este vorba de un individ care a venit sa doneze sânge şi a acostat un asistent medical şi i-a propus o mică afacere. Afacerea consta în a-i da o pungă de sânge”, a afirmat Doina Goşa, de la CN de Transfuzii.
Speriat, asistentul medical a anunţat conducerea Centrului, care a alertat, la rândul său, Poliţia, care efectuează acum cercetări pentru a stabili de unde avea bărbatul pungile cu sânge pe care voia să le vândă angajatului Centrului Naţional de Transfuzii.
Citeşte şi Dieta grupei sanguine: Cum slăbeşti în funcţie de grupa ta de sânge
Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, la România TV, că este pentru prima oară când se întâlneşte cu o astfeld e situaţie.
În urma achetei demarate în acest caz s-a stabilit că bărbatul era asistent medical la Spitalul „Colţea” din Capitală şi că sângele pe care încerca să-l vândă era destinat unui pacient. Asistentul urmărea să primească o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice de 63 de lei, facilităţi acordate donatorilor de sânge.
Asistentul medical, care se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani, lucrează la secţia de hematologie a Spitalului „Colţea”, potrivit Mediafax, care citează surse din poliţie.
În 23 septembrie, fiind de serviciu la spital, el a sustras o unitate de sânge ce trebuia administrată unui pacient şi păstrat-o, timp de trei zile, în congelatorul din locuinţa lui. La 26 septembrie, asistentul medical s-a dus cu punga de sânge la un centru de transfuzii din Bucureşti, unde a încercat să o predea, în schimbul beneficiilor acordate unui donator.
Asistentul a fost reţinut, iar în prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru delapidare, punerea în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji şi efectuarea de activităţi privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distribuţia şi administrarea sângelui şi a componentelor sanguine umane, fără autorizare din partea Ministerului Sănătăţii sau în alte condiţii decât cele prevăzute în autorizaţia legală ori fără acreditare pentru activităţile respective.