Se micșorează numărul elevilor în clasă. Măsura este inclusă într-un ordin de ministru privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular.
Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial. Măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.
Urmează ca inspectoratele școlare să transmită până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educației proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.
Se micșorează numărul elevilor în clasă. Ordinul a fost trimis azi la Monitorul Oficial. Măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează un comunicat de presă al Ministerului Educației.
Ministrul Educației a explicat că decizia se va aplica la formarea claselor a IX-a, la începutul anului școlar viitor. Prin urmare, vor fi înființate 1.000 de clase de liceu în plus.
Ministrul a explicat că decizia se va aplica din următorul an școlar pentru că atunci vor intra mai puțini elevi la liceu, deoarece este generația împărțită între clasa pregătitoare și clasa I.
Elevii și profesorii care au simptome de COVID vor fi testați cu teste rapide antigen
Elevii şi profesorii care prezintă simptome de coronavirus sau sunt contacţi direcţi ai unor persoane infectate vor fi testaţi cu teste rapide antigen.
Testele vor fi efectuate în cabinetele medicale ale instituţiilor de învăţământ. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a explicat la B1 TV că în perioada următoare va fi propusă o procedură de lucru în acest sens.
”Am avut azi o întâlnire extrem de utilă cu colegi de la INSP, de la comisiile de medicină școlară și medici școlari din teritoriu, cu specialiști infecționiști și epidemiologi. Urmează să tragem niște concluzii și să propunem o procedură de lucru. Ceea ce se dorește este să avem un filtru, chiar dacă vom ști de la început că nu va fi perfect, în ceea ce privește diagnosticarea cazurilor pozitive” , a declarat ministrul.