Ca şi în anii trecuţi, linia va funcţiona pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 staţii şi poate fi parcurs în aproximativ 50 minute: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei, informează RATB. Tarifele de transport pentru această linie sunt neschimbate: 25 lei/card, pentru adulţi şi 10 lei/card, pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de adulţi, beneficiază de transport gratuit. Cardul de călătorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.
Citeşte şi Autobuzele supraetajate se scot pe timpul iernii. Turiştii vor admira Capitala din autobuze clasice
În cei trei ani care au trecut de la demararea acestui proiect, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a introdus mai multe elemente de optimizare a serviciilor şi un nou concept de promovare, astfel că linia s-a bucurat de un interes tot mai mare din partea celor care au ales Bucureştiul ca destinaţie de vacanţă, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind turişti străini.
Turiştii au la dispoziţie ghiduri audio în limbile română, engleză, franceză şi italiană, hărţi şi pliante, cu informaţii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum şi conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit. Pentru promovarea ofertei, a fost întocmită şi harta „Bucharest City Tour”, cu un design nou şi atractiv, care, pe lângă datele generale, privind traseul şi funcţionarea liniei (program, preţ, staţii), oferă şi informaţii despre posibilităţile de petrecere a timpului liber în Bucureşti.
Citeşte şi Minivacanţa de 1 MAI. RATB va circula după un program special
O altă sursă de informaţie, utilă pentru turişti, o reprezintă flyerele „Bucharest City Tour”, ce conţin informaţii generale bilingve(română şi engleză), privind linia turistică şi sunt disponibile în camerele hotelurilor partenere în acest proiect, precum şi în centrele de vânzare RATB, în punctele de informare turistică, în aeroport şi în principalele gări din Bucureşti.
Site-ul dedicat proiectului „Bucharest City Tour” http://bucharestcitytour.ratb.ro, precum şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/bucharestcitytour au fost reactualizate, astfel că toţi cei interesaţi au posibilitatea de a identifica mai uşor obiectivele turistice şi culturale incluse în ofertă.