Potrivit BNR, aversul monedei redă partea centrală a clădirii Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” din București, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”. Reversul monedei prezintă primul sediu al Muzeului Militar Național (Palatul Artelor din București), portretul Regelui Ferdinand I și inscripțiile „MUZEUL MILITAR NATIONAL”, „REGELE FERDINAND I” și „100 ANI”.
Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoţite de broşuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.
Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României.
Suma uriașă cu care se vinde moneda de 500 de lei, de la eclipsa din din 1999. Tu o mai ai pe acasă?
Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.
Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înființarea Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” au putere circulatorie pe teritoriul României.
Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării puteți utiliza acest Formular, începând cu 7 decembrie 2023, ora 10:00, în limita stocului destinat rezervărilor online.
BNR pune în circulaţie moneda pe care o vor toţi românii. Valoarea este mare FOTO
În cazul în care stocul de monede numismatice destinat rezervărilor online se epuizează, vă informăm că există și posibilitatea achiziționării direct de la ghișeele sucursalelor regionale ale BNR, fără a fi necesară o rezervare în acest sens, începând cu data lansării emisiunii respective.
Achiziția efectelor numismatice se realizează exclusiv prin intermediul sucursalelor regionale ale BNR. Colecționarii pot consulta lista monedelor, medaliilor, bancnotelor sau seturilor de monetărie disponibile la vânzare doar la ghişeele sucursalelor băncii centrale.
În momentul lansării unei emisiuni numismatice noi, un stoc limitat de piese este disponibil pentru rezervări online. Pe lângă acesta, o parte a fiecărei emisiuni este destinată achiziționării directe, fără o rezervare prealabilă, anunţă BNR.