Se schimbă cardurile bancare. Mastercard spune că varianta cu cip şi noile carduri biometrice care utilizează amprente digitale oferă o securitate mai mare. Firma susţine că este prima reţea de plăţi care elimină treptat această tehnologie, potrivit BBC.
Un purtător de cuvânt a declarat că nivelul de acceptare globală a variantei cu cip a fost mare, astfel încât a fost momentul potrivit pentru a începe eliminarea treptată a cardului cu bandă magnetică.
EXCLUSIV | Consilierul lui Florin Cîţu pentru digitalizare dezvăluie de când şi cum va funcţiona platforma E-facturare. E dezvoltată de la zero de stat şi va fi folosită gratuit. „Absolut toate facturile emise în România vor fi înregistrate în acest sistem”
Se schimbă cardurile bancare. Marea Britanie a trecut la varianta cu cip pentru toate plăţile cu cardul în 2006, dar în SUA, unele sisteme cu bandă magnetică sunt încă în uz.
Banda magnetică a apărut în 1960 ca un proiect al IBM de creare a cărţilor de identitate pentru personalul CIA. Forrest Parry, unul dintre inginerii săi, a avut ideea de a lipi informaţii codate pe o bandă magnetică ataşată de o cartelă de plastic.
Dorothea Parry, soţia sa, a fost cu ideea de a folosi căldura pentru a lipi banda de card, proces făcut iniţial cu fierul de călcat.
Tichete sociale pentru mese calde. Cine va primi cardurile şi ce valoare vor avea
Pandemia a evidenţiat nevoia de a introduce şi alte modalităţi de plată. Plăţile contact-less care pot fi efectuate folosind cardul sau smartphone-ul au crescut cu mai mult de un miliard în primul trimestru al anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Experimentarea sistemelor de plăţi biometrice continuă, de la sisteme care permit plăţi folosind recunoaşterea facială, la scanarea amprentei.