Potrivit datelor consultate de Economica.net, oferta Hidroelectrica pentru clienții casnici rămâne la același nivel de preț, de 0,28 lei/kWh, preț al energiei active la care se adaugă tarifele de rețea și taxele. Prețul este fix pentru o perioadă contractuală de un an, indiferent de consumul clientului casnic, așa cum a fost și până acum. Noua ofertă este valabilă tot timp de trei luni, în perioada 1 iulie-30 septembrie 2023.
Puteți vedea oferta pentru casnici AICI .
oferta_tip_casnic_viitor_verde_c-0107-3009-23Dacă la casnici lucrurile nu s-au schimbat, pentru clienții noncasnici Hidroelectrica a venit cu alt preț în oferta nouă, potrivit informațiilor noastre. Astfel, în oferta business, Hidroelectrica vine cu un preț de 0,638 de lei/kWh, preț al energiei active, mai mic față de prețul practicat până la 30 iunie, care era de 0,70 de lei/kWh. Oferta este valabilă tot de la data de 1 iulie până la data de 30 seprembrie, pentru un contract de un an, iar prețul este fix.
Hidroelectrica are de recuperat peste 2 miliarde de lei din facturi restante. Informaţiile apar odată cu oferta de subscripţie
Așadar, pentru clenții non-casnici, Hidtroelectrica a venit cu un preț redus cu aproape 9%, repetăm, la nivelul prețului la energia activă – o reducere puțin mai mare dacă socotim prețul final cu taxe.
Hidroelectrica are circa jumătate de milion de clienți casnici. În primele trei luni ale anului 2023, compania a produs 4,4 TWh de energie electrică, cu 1,1 TWh peste primele trei luni din 2022. Hidroelectrica produce energie electrică prin exploatarea a 187 de centrale și este cel mai mare producător de energie electrică din România
Hidroelectrica a obținut un profit net de 1,74 de miliarde de lei după primele trei luni din 2023, cu 34% mai mare decât cel din perioada aferentă a lui 2022,
Investitorii de retail au introdus în sistemele brokerilor ordine de achiziţie pentru 42,4 milioane de acţiuni Hidroelectrica (simbol bursier H2O), ceea ce la un preţ de subscriere maxim de 112 lei, la care aceştia au introdus ordinele, înseamnă o valoare de aproximativ 4,75 mld. lei, conform calculelor ZF.
Şi „bogaţii” primesc vouchere să-şi plătească facturile: Se dau 3000 de lei de la primărie doar cu buletinul
Spre comparaţie, tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei la preţul maxim din intervalul 94-112 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că investitorii au introdus ordine de peste trei ori mai mari faţă de suma necesară.
Mai rămân trei zile de subscriere, până în 4 iulie inclusiv, în cazul în care acţionarul minoritar Fondul Proprietatea nu decide să închidă anticipat oferta sau să suplimenteze numărul de acţiuni puse la vânzare şi implicit perioada de subscriere.
Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, acolo unde oferta este deja suprasubscrisă din primele zile, la un preţ spre limita superioară a intervalului.
Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O. Din acest pachet, 85% este adresat investitorilor instituţionali, care sunt şi cei ce vor decide preţul final al ofertei.
Aşteptările analiştilor sunt ca subscrierile să accelereze spre finalul perioadei cu discount de 3% (joi) şi spre închiderea ofertei (4 iulie), spre închidere pentru că unii investitori de retail de calibru preferă să intre în ultimele zile ale unei oferte decât să aibă banii blocaţi mai multe zile.