Se scumpesc abonamentele Netflix, deşi platforma a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie şi septembrie

Netflix pare să fi descoperit rețeta potrivită pentru divertisment, profiturile cresc, dar există o veste proastă pentru abonaţi.
Filip Stan
18 oct. 2024, 22:10
Se scumpesc abonamentele Netflix, deşi platforma a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie şi septembrie

Abonamentele Netflix se vor scumpi din nou. Platforma de streaming a început să crească tarifele în anumite regiuni, pe fondul încetinirii creșterii generate de măsurile de restricționare a partajării parolelor. Ultima majorare de prețuri în SUA și Marea Britanie a avut loc în 2023, dar a vizat doar anumite planuri. Abonamentul standard, fără reclame, nu a fost afectat din 2022.

Deja, abonamentele s-au majorat în Japonia, în unele părți din Europa, precum și în Orientul Mijlociu și Africa, pe parcursul lunii trecute. În prezent, schimbările de prețuri se aplică și în țări precum Italia și Spania, potrivit unui raport BBC.

Conform ultimului raport financiar, Netflix a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie și septembrie, un număr care, deși peste așteptările analiștilor, reprezintă cea mai mică creștere din ultimul an.

Platforma este sub presiune pentru a demonstra investitorilor sursele viitoare de creștere, întrucât baza sa globală de abonați este deja foarte mare, făcând mai dificilă atragerea de noi clienți.

Dimensiunea pieței globale de streaming video a fost evaluată la 555,89 de miliarde de dolari în 2023 și se estimează că va crește de la 674,25 de miliarde de dolari în 2024 la 2.660,88 de miliarde de dolari până în 2032. Această creștere va fi determinată în principal de nevoia de servicii de streaming video la cerere (VoD). În prezent, se estimează că aproximativ 1,4 miliarde de persoane utilizează servicii de streaming video la nivel global.

Paradoxal, finaciar Netflix traversează o perioadă bună .Acţiunile Netflix au crescut cu 11% vineri, după ce gigantul de streaming a raportat câştiguri şi venituri pentru trimestrul al treilea care au depăşit aşteptările, transmite CNBC, transmite News.ro.

Netflix a anunţat un câştig pe acţiune de 5,40 USD pentru perioada de trei luni încheiată pe 30 septembrie, depăşind estimarea consensuală de 5,12 USD furnizată de LSEG. Veniturile au depăşit, de asemenea, aşteptările, ajungând la 9,83 miliarde USD, faţă de cele 9,77 miliarde USD anticipate de analişti.

Codul secret de pe Netflix, pe care toți abonații ar trebui să îl cunoască! Iată ce se întâmplă dacă tastezi 6839

Un aspect crucial este creşterea semnificativă a abonamentelor cu publicitate, care au avansat cu 35% de la un trimestru la altul. Deşi Netflix nu se aşteaptă ca reclamele să devină motorul principal al creşterii până în 2026, a declarat că acest plan de abonament susţinut de reclame a reprezentat peste 50% din noile înscrieri în al treilea trimestru în ţările unde este disponibil.

De asemenea, Netflix a oferit o perspectivă optimistă pentru trimestrul al patrulea, anticipând o creştere a veniturilor cu 14,7%, până la 10,13 miliarde USD. Compania estimează venituri între 43 şi 44 miliarde USD pentru 2025, ceea ce ar însemna o creştere de 11-13% faţă de veniturile aşteptate pentru 2024, de 38,9 miliarde USD.

Analiştii de la Citi au notat, după raportul de câştiguri al Netflix, că perspectivele pentru trimestrul al patrulea ”au depăşit aşteptările pieţei,” în timp ce estimările pentru 2025 ”sunt relativ în conformitate cu consensul analiştilor.”

”Per total, ne aşteptăm ca acţiunile să crească” vineri pe baza rezultatelor, au subliniat analiştii Citi.

Richard Broughton, director executiv la Ampere Analysis, a declarat pentru CNBC că Netflix a beneficiat de investiţiile continue în conţinut, în ciuda unui mediu dificil pentru peisajul media în general.

”Este un bun indicator că o parte din creşterea care a dispărut din piaţă în 2022 se întoarce. Dacă ne gândim la ultimele 24 de luni, au existat reduceri în cheltuielile pentru conţinut, îngheţări ale angajărilor şi concedieri în unele dintre marile studiouri şi platforme de streaming. Şi, în tot acest timp, Netflix a încercat să continue să investească în conţinut. Aceasta îl poziţionează extrem de bine pentru următorii câţiva ani,” a spus Broughton.

El a adăugat că ”dacă ne gândim la serialele TV de ficţiune, drame, romantism şi science fiction, Netflix va fi responsabil pentru aproape 1 din 10 seriale globale anul viitor. Este într-o poziţie foarte diferită faţă de unii dintre concurenţii săi în ceea ce priveşte scara,” a adăugat el.

Citește și: Netflix vrea să scumpească abonamentele. Cum vor fi afectați utilizatorii români

Din 2023, compania a înregistrat peste 45 de milioane de noi membri, iar acum numără 282 de milioane de abonați în întreaga lume. Analiștii se așteaptă ca segmentul publicitar să devină în timp o componentă semnificativă pentru modelul de afaceri al Netflix.

Cu toate acestea, compania a precizat că este la început în ceea ce privește generarea de venituri din reclame și a avertizat că impactul asupra creșterii ar putea să nu fie resimțit până anul viitor, în ciuda faptului că mulți abonați optează pentru planul cu reclame.

Planul cu publicitate, cea mai accesibilă opțiune, a fost jumătate din noile înscrieri în regiunile unde este disponibil, conform datelor pentru ultimul trimestru.
Chiar și fără o contribuție semnificativă din partea reclamelor, Netflix a raportat o creștere de 15% a veniturilor în trimestrul iulie-septembrie față de aceeași perioadă din anul precedent, ajungând la 9,8 miliarde de dolari (7,5 miliarde de lire sterline). De asemenea, profitul a urcat de la 1,6 miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă.

Ultima majorare de prețuri în SUA și Marea Britanie a avut loc în 2023, dar a vizat doar anumite planuri. Abonamentul standard, fără reclame, nu a fost afectat din 2022.

Netflix are tendința de a experimenta cu prețurile în țări mai mici înainte de a aplica modificările în piețele sale majore, cum ar fi Statele Unite și Regatul Unit.

Matt Britzman, analist la Hargreaves Lansdown, a afirmat că situația financiară solidă a Netflix îi permite să continue să investească în producții de succes, esențial pentru a putea crește tarifele fără a se confrunta cu o reacție negativă din partea abonaților.

„Aceasta este în mod inerent o piață capricioasă, cu consumatori fericiți să schimbe streamer-ul dacă nu cred că primesc valoare”, a spus el.

„Adăugarea de conținut nou este esențială în acest sens, în special în domenii precum evenimentele sportive, și ar putea oferi Netflix avantajul de care are nevoie pentru a crește prețurile și a determina clienții să revină pentru mai mult”.

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Dispare o companie importantă din România. Afacerea va fi vândută cu peste 270 de milioane de euro
Capital.ro
Călin Georgescu a anunțat în direct: Asta a fost finalul!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Scandalos! Bonusuri de 500.000 de lei la pensionare, în România. Cifra este reală
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii populare! O renumită interpretă din România s-a stins din viață la vârsta de 74 de ani
Cancan.ro
Anda Adam participă la Asia Express 2025! Cine e colegul vedetei în emisiunea de la Antena 1
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Ce funcție vizează dacă va fi interzis la prezidențiale
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Crin Antonescu propune restructurări în instituțiile statului pentru a aloca resursele în educație și sănătate
MediaFlux
PENSIE va fi DIGITALĂ. Anunțul Casei de PENSII pentru TOȚI românii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București