Se scumpesc abonamentele Netflix, deşi platforma a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie şi septembrie

Netflix pare să fi descoperit rețeta potrivită pentru divertisment, profiturile cresc, dar există o veste proastă pentru abonaţi.
Filip Stan
18 oct. 2024, 22:10
Se scumpesc abonamentele Netflix, deşi platforma a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie şi septembrie

Abonamentele Netflix se vor scumpi din nou. Platforma de streaming a început să crească tarifele în anumite regiuni, pe fondul încetinirii creșterii generate de măsurile de restricționare a partajării parolelor. Ultima majorare de prețuri în SUA și Marea Britanie a avut loc în 2023, dar a vizat doar anumite planuri. Abonamentul standard, fără reclame, nu a fost afectat din 2022.

Deja, abonamentele s-au majorat în Japonia, în unele părți din Europa, precum și în Orientul Mijlociu și Africa, pe parcursul lunii trecute. În prezent, schimbările de prețuri se aplică și în țări precum Italia și Spania, potrivit unui raport BBC.

Conform ultimului raport financiar, Netflix a atras 5,1 milioane de abonați noi între lunile iulie și septembrie, un număr care, deși peste așteptările analiștilor, reprezintă cea mai mică creștere din ultimul an.

Platforma este sub presiune pentru a demonstra investitorilor sursele viitoare de creștere, întrucât baza sa globală de abonați este deja foarte mare, făcând mai dificilă atragerea de noi clienți.

Dimensiunea pieței globale de streaming video a fost evaluată la 555,89 de miliarde de dolari în 2023 și se estimează că va crește de la 674,25 de miliarde de dolari în 2024 la 2.660,88 de miliarde de dolari până în 2032. Această creștere va fi determinată în principal de nevoia de servicii de streaming video la cerere (VoD). În prezent, se estimează că aproximativ 1,4 miliarde de persoane utilizează servicii de streaming video la nivel global.

Paradoxal, finaciar Netflix traversează o perioadă bună .Acţiunile Netflix au crescut cu 11% vineri, după ce gigantul de streaming a raportat câştiguri şi venituri pentru trimestrul al treilea care au depăşit aşteptările, transmite CNBC, transmite News.ro.

Netflix a anunţat un câştig pe acţiune de 5,40 USD pentru perioada de trei luni încheiată pe 30 septembrie, depăşind estimarea consensuală de 5,12 USD furnizată de LSEG. Veniturile au depăşit, de asemenea, aşteptările, ajungând la 9,83 miliarde USD, faţă de cele 9,77 miliarde USD anticipate de analişti.

Codul secret de pe Netflix, pe care toți abonații ar trebui să îl cunoască! Iată ce se întâmplă dacă tastezi 6839

Un aspect crucial este creşterea semnificativă a abonamentelor cu publicitate, care au avansat cu 35% de la un trimestru la altul. Deşi Netflix nu se aşteaptă ca reclamele să devină motorul principal al creşterii până în 2026, a declarat că acest plan de abonament susţinut de reclame a reprezentat peste 50% din noile înscrieri în al treilea trimestru în ţările unde este disponibil.

De asemenea, Netflix a oferit o perspectivă optimistă pentru trimestrul al patrulea, anticipând o creştere a veniturilor cu 14,7%, până la 10,13 miliarde USD. Compania estimează venituri între 43 şi 44 miliarde USD pentru 2025, ceea ce ar însemna o creştere de 11-13% faţă de veniturile aşteptate pentru 2024, de 38,9 miliarde USD.

Analiştii de la Citi au notat, după raportul de câştiguri al Netflix, că perspectivele pentru trimestrul al patrulea ”au depăşit aşteptările pieţei,” în timp ce estimările pentru 2025 ”sunt relativ în conformitate cu consensul analiştilor.”

”Per total, ne aşteptăm ca acţiunile să crească” vineri pe baza rezultatelor, au subliniat analiştii Citi.

Richard Broughton, director executiv la Ampere Analysis, a declarat pentru CNBC că Netflix a beneficiat de investiţiile continue în conţinut, în ciuda unui mediu dificil pentru peisajul media în general.

”Este un bun indicator că o parte din creşterea care a dispărut din piaţă în 2022 se întoarce. Dacă ne gândim la ultimele 24 de luni, au existat reduceri în cheltuielile pentru conţinut, îngheţări ale angajărilor şi concedieri în unele dintre marile studiouri şi platforme de streaming. Şi, în tot acest timp, Netflix a încercat să continue să investească în conţinut. Aceasta îl poziţionează extrem de bine pentru următorii câţiva ani,” a spus Broughton.

El a adăugat că ”dacă ne gândim la serialele TV de ficţiune, drame, romantism şi science fiction, Netflix va fi responsabil pentru aproape 1 din 10 seriale globale anul viitor. Este într-o poziţie foarte diferită faţă de unii dintre concurenţii săi în ceea ce priveşte scara,” a adăugat el.

Citește și: Netflix vrea să scumpească abonamentele. Cum vor fi afectați utilizatorii români

Din 2023, compania a înregistrat peste 45 de milioane de noi membri, iar acum numără 282 de milioane de abonați în întreaga lume. Analiștii se așteaptă ca segmentul publicitar să devină în timp o componentă semnificativă pentru modelul de afaceri al Netflix.

Cu toate acestea, compania a precizat că este la început în ceea ce privește generarea de venituri din reclame și a avertizat că impactul asupra creșterii ar putea să nu fie resimțit până anul viitor, în ciuda faptului că mulți abonați optează pentru planul cu reclame.

Planul cu publicitate, cea mai accesibilă opțiune, a fost jumătate din noile înscrieri în regiunile unde este disponibil, conform datelor pentru ultimul trimestru.
Chiar și fără o contribuție semnificativă din partea reclamelor, Netflix a raportat o creștere de 15% a veniturilor în trimestrul iulie-septembrie față de aceeași perioadă din anul precedent, ajungând la 9,8 miliarde de dolari (7,5 miliarde de lire sterline). De asemenea, profitul a urcat de la 1,6 miliarde de dolari la 2,3 miliarde de dolari în aceeași perioadă.

Ultima majorare de prețuri în SUA și Marea Britanie a avut loc în 2023, dar a vizat doar anumite planuri. Abonamentul standard, fără reclame, nu a fost afectat din 2022.

Netflix are tendința de a experimenta cu prețurile în țări mai mici înainte de a aplica modificările în piețele sale majore, cum ar fi Statele Unite și Regatul Unit.

Matt Britzman, analist la Hargreaves Lansdown, a afirmat că situația financiară solidă a Netflix îi permite să continue să investească în producții de succes, esențial pentru a putea crește tarifele fără a se confrunta cu o reacție negativă din partea abonaților.

„Aceasta este în mod inerent o piață capricioasă, cu consumatori fericiți să schimbe streamer-ul dacă nu cred că primesc valoare”, a spus el.

„Adăugarea de conținut nou este esențială în acest sens, în special în domenii precum evenimentele sportive, și ar putea oferi Netflix avantajul de care are nevoie pentru a crește prețurile și a determina clienții să revină pentru mai mult”.

DailyBusiness
Vești despre călătoriile cu AVIONUL. Europa se pregătește de o scumpire drastică a biletelor!
Spynews
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Bzi.ro
Partidul AUR nu va participa la alegerile parlamentare. La Giurgiu și Bistrița-Năsăud au fost respinse dosarele candidaților. Urmează Iașul – UPDATE
Fanatik.ro
Drumul din România considerat o autostradă din antichitate. I se mai spune și Calea lui Traian, s-a mers pe ea de peste 1500 de ani, este străbătută și azi
Capital.ro
Se suspendă pe loc. Mașinile care nu trec ITP-ul: Sunt considerate o defecțiune majoră
Playtech.ro
O familie a găsit o baltă cu apă verde în mijlocul deșertului din Iudeea. Au decis să intre în ea și ce a urmat a...
DailyBusiness
20.000 de morți anual. România, la cheremul indiferenței Guvernului!
Adevarul
Persoanele care au slăbit 10 kilograme într-o lună dezvăluie cele mai bune ponturi. „Vreau să împărtășesc exact ce am făcut”
wowbiz.ro
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Spynews
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Soția lui Radu Mazăre, Roxana, a născut! Fostul edil a devenit tată pentru a doua oară
Evz.ro
Fenomenul Tunguska. Misterul exploziei care a aprins cerul după ciocnirea cu un obiect ceresc
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
kanald.ro
Ce salariu are o româncă, șofer de autobuz în Londra: „Știam că am nevoie de un loc de muncă bine plătit”. Tânăra a dezvăluit cum face față unei meserii “rezervată bărbaților”
Cancan.ro
Iulia Vântur, EVACUATĂ în grabă cu SECURITATE! Prețul pus pe capul lui Salman Khan de cel mai mare interlop din India!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare în Codul Rutier. Valabilitatea permisului auto va fi doar de 5 ani
StirileBZI
Acești elevi vor primi câte 600 de lei! Banii vin de la primărie
Prosport.ro
FOTO. Face bani din onlyfans după ce a dezvăluit că o colegă are relații intime cu un șef al ei
stirilekanald.ro
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere
substantial.ro
Ministrul Apărării din Polonia sceptic față de planul de victorie al lui Zelenski
MediaFlux
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum câștigă bani WhatsApp? O privire detaliată asupra modelului de afaceri