Aproape imediat au început să se schimbe și cifrele de vânzări, în topul creșterilor intrând firme mult mai mici sau firme care se feresc, în general, de acest tip de asigurare. Mișcările celor două companii au legătură, spun sursele ECONOMICA.NET, cu planurile de măsuri pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) le-a impus celor două. În context, firme neinteresate de RCA sau firme mici din piață au ajuns să înregistreze vânzări semnificative, mai mari chiar decât și-ar dori. Cel mai probabil și acestea vor veni cu majorări în următoarea perioadă, pentru a evita să se „încarce”cu prea mult RCA, poliță care, per ansamblul pieței, aduce pierderi asigurătorilor.
Fără să poată impune sau măcar discuta despre nivelul prețurilor stabilite de companii, ASF are totuși atributul de a se asigura de stablitatea financiară a societăților, adică de capacitatea lor de a își onora obligațiile.
În acest context, Autoritatea poate impune refacerea calculelor privind prețurile. Iar acest lucru s-a întâmplat atât în cazul City Insurance cât și în cel al Euroins, în cadrul planurilor de măsuri stabilite de ASF pentru a remedia problemele identificate la cele două firme, după cum afirmă mai multe surse consultate de ECONOMICA.NET.
Deși City Insurance a reușit să suspende în instanță aplicarea măsurilor respective, iar Euroins a cerut același lucru și așteaptă pronunțarea, ambele par să fi ascultat de sfatul ASF. Sau, comentează unele voci din piață, este posibi ca doar una dintre ele să fi făcut modificările de preț în contextul impunerilor ASF, iar cealaltă să fi profitat de moment pentru a își majora veniturile fără să piardă mult din clienți, având în vedere că prețul este singurul criteriu care contează atunci când vine vorba despre RCA.
Locuri de jumătatea clasamentului prețurilor, total atipice pentru City Insurance și Euroins, urmate de scăderi evidente de vânzări. Grawe, marea surpriză, ridică serios capul. Unde sunt cele mai mari creșteri de preț. Citeşte mai mult