Noul partid militează, printre altele, pentru „respectarea traditiilor si a credintei in Dumnezeu”, „interzicerea fracturarii hidraulice si a altor metode poluante de exploatare” sau „pastrarea documentelor de identitate actuale si eliberarea de acte biometrice numai la cerere”.
Semnaturile pentru infiintarea partidului sunt centralizate de doua persoane: Alexandru Moleanu, fost procuror in judetul Mehedinti, si Mihai-Silviu Chirila, realizator de emisiuni religioase si traducator din Piatra Neamt.
Potrivit unui anunt postat pe blogul lui Mihai-Silviu Chirila, „marti, 15 iulie 2014, membrii fondatori ai partidului Forumul Alternativa Crestina au semnat Actul Constitutiv al formatiunii politice, primul pas in drumul juridic de transformare a unei idei in realitate si de inscriere in Registrul Partidelor Politice din Romania. Prin acest document s-a dat glas dorintei Grupului de Initiativa al Forumului Alternativa Crestina de a constitui un partid democratic crestin, care sa reprezinte in spatiul politic agenda publica a comunitatii crestine din Romania, dar si doleantele majoritatii populatiei, ignorate sistematic de catre actuala clasa politica”.
Fondatorii FAC isi propun pentru perioada imediat urmatoare intensificarea campaniei de strangere de semnaturi, pentru a putea inscrie la Tribunal formatiunea politica pana la sfarsitul acestui an.
Potrivit anunţului, FAC militează pentru:
– un stat in slujba cetateanului
– prosperitate economica pentru toti
– respectarea traditiilor si a credintei in Dumnezeu
– o Romanie suverana si demna in Europa si in lume
– exploatarea resurselor naturale numai in interesul romanilor
– interzicerea fracturarii hidraulice si a altor metode poluante de exploatare
– sustinerea familiei crestine traditionale
– pastrarea documentelor de identitate actuale si eliberarea de acte biometrice numai la cerere
– moralitate publica vegheata de o justitie impartiala
„Legislatia si valorile europene, croite aproape exclusiv pe principii iluministe necrestine si uneori chiar anticrestine, nu pot fi aplicate in Romania fara a tine seama de faptul ca sunt facute de catre si pentru o populatie secularizata si hedonista, dar se aplica unui popor profund religios, inca ancorat in valorile crestine. Crestinii romani au dreptul la o reprezentare politica, atat in viata politica interna, cat si la nivel european, din partea unui partid care sa consune doctrinar cu aspiratiile lor spirituale si sa le asigure cadrul social si politic al dezvoltarii ca nati, se arată în programul politic al partidului ce se vrea înfiinţat.