Se trage cortina după marii actori. Mihai Mălaimare, ultima reprezentaţie

Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare va juca în weekend ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca
Filip Stan
26 aug. 2023, 09:43
Se trage cortina după marii actori. Mihai Mălaimare, ultima reprezentaţie
Maestrul Mihai Mălaimare se retrage din lumea teatrului

Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare va susţine, pe 26 şi 27 august, ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca, pe care l-a înfiinţat în 1990, împreună cu Anca Florea, informează un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Mălaimare îşi ia rămas bun de la Teatrul Masca şi îşi serbează ziua de naştere cu one man show-ul în aer liber, „Actorul”, în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană 2023”, pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Naţional de Istorie, de la ora 19,00.

„Actorul meu se întoarce pentru ultima dată, pentru că îmi era dor de scenă, aşa cum o ştiam eu, aşa cum am învăţat eu să o iubesc”, a spus Mihai Mălaimare, care sărbătoreşte pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de 50 de ani de teatru şi 33 de ani de „Masca”.

După 33 de ani, Mihai Mălaimare şi Anca Florea se retrag din Teatrul Masca căruia i-au trasat discursul estetic şi traseul artistic în toţi aceşti ani, se arată în comunicatul citat.

„Eu…, după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alţii, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi”, a mai transmis Mihai Mălaimare, citat în comunicat.

Spectacolul „Actorul”, un one man show pe un text de Mircea Dinescu, reprezintă declaraţia de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce şi amar al scenei.

Accesul la spectacole este gratuit. Actorul şi regizorul Mihai Mălaimare îşi ia rămas bun de la Teatrul Masca şi îşi serbează ziua de naştere cu un one man show în aer liber, în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă Urbană”, potrivit unui anunţ al instituţiei teatrale.

În zilele de 26 şi 27 august, Mihai Mălaimare va susţine ultimele sale spectacole de la Teatrul Masca, teatru pe care l-a înfiinţat în 1990, împreună cu Anca Florea.

Cunoscutul actor şi regizor va susţine one man show-ul „Actorul” în aer liber, în stradă, acolo unde Masca a şi început să joace încă de la înfiinţare. Reprezentaţiile vor avea loc pe Calea Victoriei (zona Muzeul Naţional de Istorie) de la ora 19.00. Accesul este gratuit.

„Actorul meu se întoarce pentru ultima dată pentru că îmi era dor de scenă, aşa cum o ştiam eu, aşa cum am învăţat eu să o iubesc”, spune artistul.

Mihai Mălaimare sărbătoreşte pe scenă împlinirea vârstei de 73 de ani, alături de celebrarea a 50 de ani de teatru şi 33 de ani de Masca

Mihai Mălaimare, după ce şi-a anunţat retragerea: „Vreau să-mi iau o mașină și să umblu prin prin țară”

După 33 de ani, cei doi oameni care au înfiinţat în 1990 Teatrul Masca – Mihai Mălaimare şi Anca Florea – se retrag din instituţia căreia i-au trasat discursul estetic şi traseul artistic în toţi aceşti ani.

Teatrul Masca a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural”, Categoria D (Arta Spectacolului) în grad de Cavaler (2010) şi Ofiţer (2015).

La despărţirea de teatrul care a fost mulţi ani sinonim cu propriul nume, Mihai Mălaimare îşi va sărbători ziua de naştere jucând outdoor one man show-ul „Actorul”, acesta fiind ultimul său spectacol la Teatrul Masca. Cele două reprezentaţii (26 şi 27 august) reprezintă o ultimă apariţie pe scenă a lui Mihai Mălaimare, în calitate de actor al Teatrului Masca.

Un alt mare actor părăseşte scena. Gong final pentru Mihai Mălaimare

„Eu… după ce s-a tot scris că-i interpretez pe alţii, m-am decis să mă interpretez pe mine însumi”.

Spectacolul „Actorul”, un one man show, pe un text de Mircea Dinescu, reprezintă declaraţia de dragoste a actorului pentru teatru, cu gustul dulce şi amar al scenei.

Reprezentaţiile vor avea loc în zilele de 26 şi 27 august, de la ora 19:00 pe Calea Victoriei (la Muzeul Naţional de Istorie), în cadrul proiectului Străzi deschise, Bucureşti – Promenadă Urbană, 2023.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!