Sebastian Burduja, convins că îl poate învinge pe Nicușor Dan: „Asta e o durere pe care o am în această campanie”

Marți seară, 4 iunie 2024, Sebastian Burduja a vorbit despre planurile pe care le are pentru București, dacă va ieși Primarul General al Capitalei.
Alina Costache
04 iun. 2024, 19:36
Sebastian Burduja, convins că îl poate învinge pe Nicușor Dan:

Marți seară, 4 iunie 2024, Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei, a vorbit la Antena 3 despre alegerile care urmează să aibă loc pe 9 iunie și a criticat modul în care Nicușor Dan a gestionat problemele din București în ultimii patru ani. Candidatul susține că actualul primar al Capitalei nu a făcut nimic și nu are nimic de zis. În schimb, el își propune să schimbe mai multe lucruri în Capitală.

Întrebat de ce doar în ultimele 3 luni a observat că Nicușor Dan nu a făcut nimic vizibil în București, Sebastian Burduja a spus că „Rolul unui primar este să fie un om de echipă, să muncească mai mult”.

În același timp, acesta a susținut că „În evaluarea mea, orașul nu s-a făcut mai bine în ultimii opt ani. Eu sunt o alternativă, am venit cu un plan, cu o echipă și cred că am avut rezultate în ministerele în care am lucrat, pe termen scurt.”

Prioritatea principală a lui Burduja pentru București

Prioritatea zero a lui Burduja este siguranța din oraș, adică lupta cu traficul și consumul de droguri. Poliția are nevoie de reformă, de angajați noi și de patrule care să își facă treaba, spune acesta.

„Am un plan pentru București. Un București fără droguri, un București mai droguri, cu parcuri, cu spații verzi”, a mai spus candidatul PNL.

Întrebat cum face asta, Burduja a spus că  „foarte bine, cum am făcut și la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, îți iei o echipă și muncești, dai rezultate.”

Citește și: Nicuşor Dan a pus Bucureștiul pe locul 1 în topul orașelor cu cele mai scumpe costuri privind poluarea – 3.000 de euro pe cap de locuitor

Sebastian Burduja, planuri pentru spații verzi în București

Cât despre planurile pe care le are în caz că va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, candidatul PNL a declarat: „Uitați-vă la copacii tăiați pe care nu-i taie nimeni, spațiile verzi sunt praf. Asta e o durere pe care o am în această campanie. Bucureștenii au început să aibă așteptări reduse. Vor apă caldă, vor spații întreținute, vor curățenie pe stradă, vor să nu mai vadă fațadele mâzgalite în centrul vechi, care e cartea noastră de vizită. Acestea sunt lucruri de rezolvat în primul an de mandat.”

Soluții pentru traficul din București

În ceea ce privește problema traficului din București, Burduja a spus că „cel putin lunar, întâlnire cu toți primarii de sector. Dacă cineva din orgoliu refuză, atunci trebuie trimis acasă. Sectoarele au buget.”

În același timp, candidatul la primăria Capitalei a vorbit și despre robotul Ion, un plan abandonat de când Sebastian Burduja era ministru la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

„Financial Times și toate marile ziare au spus: România e premieră mondială, un robot vine să sprijine democrația. Care era principiul robotului Ion? Ideea robotului Ion nu era să răspundă la orice întrebare, că asta face Chat GPT. Vrem să luăm cât mai multă informație de la români despre problemele lor, dar pe baza inteligenței artificiale să se adune toate probleme și să le ordoneze.”

Citește și: Marcel Ciolacu, despre conflictele dintre PNL şi PSD: „E cea mai liniştită campanie de până acum, în România”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!