EXCLUSIV | Sebastian Burduja, despre schema prin care furnizorii au umflat prețurile artificial. Ce soluții au românii: ”Orice persoană care e nemulțumită poate schimba furnizorul foarte ușor”

În exclusivitate pentru România TV, Sebastian Burduja a vorbit despre un subiect îngrijorător pentru români. ANR a sesizat că mai mulți furnizori încalcă legea pentru că vin facturi mult mai mari decât anul trecut, în condițiile în care prețurile pe plan mondial, atât la energie, cât și la gaze au scăzut în ultimele șase luni. Ce a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burudja, află mai jos.
Alina Costache
21 dec. 2023, 18:07
EXCLUSIV | Sebastian Burduja, despre schema prin care furnizorii au umflat prețurile artificial. Ce soluții au românii: ”Orice persoană care e nemulțumită poate schimba furnizorul foarte ușor”

Recent, ANR a sesizat că mai mulți furnizori încalcă legea pentru că vin cu facturi mai mari decât anul trecut, în condițiile în care prețurile pe plan mondial atât la energie, cât și la gaze au scăzut în ultimele 6 luni. S-au dat amenzi, dar oamenii rămân cu facturile.

Te-ar putea interesa și Sebastian Burduja vrea să candideze la Primăria Capitalei: „PNL nu are nicio datorie să-l susțină pe Nicuşor dan”

„În primul rând am apreciat faptul că autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei au dat aceste amenzi usturătoare pentru companiile în energie unde cifrele de afaceri sunt destul de mari.

Cei care încalcă regulile trebuie să și plătească un preț scump și usturător. Aceste amenzi au fost date pentru că acești furnizori au achiziționat energie la un preț mai mic, cantitatea aceasta de energie a fost mai mare decât tot portofelul lor de clienți. Cu surplusuri au mers și au încasat bani mai mulți.

De la cei cărora le-au vândut această energie încălcând regulile și suportând consecințele. ANR a aplicat amenzi de 10 milioane de euro, nu e o sumă mică, se face venit pentru stat!”, a spus Burduja, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și Sebastian Burduja: Facturile la energie rămân compensate cel puțin până în martie 2024

Ce soluții au românii

Întrebat de ce românii sunt nevoiți să plătească în continuare facturi mai mari, fie că vorbim despre gaze sau electricitate, ministrul Energiei a răspuns:

„Principalii furnizori de gaze sunt într-o piață liberă, orice român care e nemulțumit poate schimba furnizorul foarte ușor pe site-ul ANR.ro. Am verificat și cazul multor colegi. Sunt furnizori care furnizează sub prețul plafonat, fie că facturează la 0,24 de lei sau 0,28 megawatt-ul, plafonul este un nivel maximal de 0,31 de lei megawatt. Românii care văd pe factură acest preț maximal, dacă văd 0,31 pot lua în considerare schimbarea furnizorului”.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Stațiunea cu plaje ca în Miami, dar prețuri pentru orice buzunar. Tot mai mulți români vin aici, se ajunge la ea repede și ușor
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Un român, mare vedetă pe Netflix. Este milionar, cunoscut la nivel mondial
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru toți proprietarii de terenuri. Se aplică în sute de localități din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Massoud Pezeshkian a fost ales noul președinte al Iranului
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!